Belaktuk a kis házikónkat

Fülöp-szigetek,Kis,Ház,Kosz,Takarítás
A kicsike kis ház olyan picike, mint a nappalink otthon.

Belépsz a nappaliba, ami egyben a konyha és a mosókonyha is, és onnan nyílik az aprócska fürdő. A következő lépéssel, már kint is vagy a házból. Az emeleten két szobácska van, egy-egy francia ággyal és szekrénykével. Az ágy bambuszból készült, a szekrénykék műanyagból. Állítólag, ha a bambuszt sós vízbe áztatják, akkor nem megy bele semmilyen bogár. A műanyag szekrényt meg amúgy sem eszi meg semmi.

Mindkét szobában van klíma, de olyan ami a motorral egyben van szerelve, úgyhogy elég hangos. 

A helyiek megszállottan rajonganak minden ronda és giccses dologért. A ház összes ablakán rózsaszín neylon függöny van, az ágyneműk meg helló kitty és rózsa mintásak. Annyit kértem, hogy legalább a hálószobákba vegyenek új sötétítő függönyöket. Olyat sikerült venniük, mint, ami nálunk volt divat a lakótelepeken a ’70-80 – as években. Fos barna!

Az első napunk takarítással telt, mert olyan döbbenet kosz volt mindenhol, hogy nem akartunk semmihez odaragadni.

Állítólag egy ausztrál fickó lakott benne előttünk és az nem takarított, csak piált. Mondjuk azt megértem, de a tulajok is kitakaríthattak volna. Azért választottuk ezt a házat ebben a lakóparkban, mert van biztonsági szolgálat, úszómedence, kosár pálya, sok gyerek, a házban van wifi router, korlátlan nettel, tv adással és olyan tűzhely amiben van sütő. Ezek otthon nem nagy dolgok, de itt vadászni kell ilyen kéglit! A koszt meg szépen lassan befedi a mi koszunk úgyis. 

Azért nem volt mindennel felszerelve a lakás. Nincs kés, vágódeszka, reszelő meg még pár dolog. A helyi kínai áruházban vettünk meg minden, számunkra az életünkhöz nélkülözhetetlen dolgot. 

Olyan érdekes, hogy egy-egy apróság mennyire otthonossá tud tenni valamit.

Otthon van egy rakás só és bors szórónk, ami mindig az asztalon van, nem érdekes, még csak rá sem nézünk. Itt most vettünk egyet és az asztalunk éke lett.

Vettünk még a kínaiaknál (mert ott minden van) mindenféle fürdőszoba kiegészítőket. 

Mostunk is végre!

Itteni viszonylatban tök profi mosógépünk van. Felül töltős keverő tárcsás. A kerti slaggal kell feltölteni és utána a kertbe kell kiengedni a szennyvizet.

Nem melegíti fel a vizet, nem adagolja a mosóport és az öblítőt, viszont van rajta visszaszámláló. 

Végre szereztünk ivó vizet. Minden utcában van egy ivóvizet árusító üzlet, ott lehet a készleteket feltölteni. Nem kell ásványvizet venni. Az ásványvíznek keserű az íze. Egy kék színű vizes tartályt kellett vennünk a kínaiaknál, mert csak ezt töltik meg. 

Az előre jelzések szerint kicsi lehűlés várható, 28 fok. Utána végig 29 fok lesz a következő hetekben.

Este meglepetésünkre a kocsit is visszahozták a megjavított fékkel!!!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.