Korabeli benzinkút Odel IL

Odel Benzinkút
Az töltő állomást 1932-ben építették, amikor egy vállalkozó, Patrick O'Donnell megvásárolta a kis földterületet, amelyen az állomás áll.

A föld a Livingston megyei város délnyugati oldalán fekszik. O’Donnell terve az volt, hogy építsen egy benzinkutat, amit bérelhet a fia.

A projekt megvalósult, az állomást egy 1916-os Ohio-i Standard Oil terv mintájára alakították ki. Az benzinkút lakóház élőtetős, boltíves stílusú, és szervizt is tartalmaz, amelyeket egyértelműen később alakítottak ki. Az állomás az első években Standard Oil termékeket árusított, de 1940-re Phillips 66-ra cserélték.

Az O’Donnell állomáson kívül legalább kilenc másik állomás szegélyezte a 66-os út Odellonon keresztül vezető szakaszát, a piaci verseny hatására az 1940-es évekre a kutak folyamatosan bővültek.

1940 és 1952 között az állomás számos változáson ment keresztül.

Egy ponton a kút a Phillips 66-tól a Sinclair termékekhez került. Végül 1952-ben Robert Close bérelte az állomást O’Donnelltől. Amikor O’Donnell meghalt, Close megvásárolta az ingatlant. Családját beköltöztette a szomszédos kávézóba, amelyet házzá alakítottak át. Ott maradtak, amíg az 1970-es években le nem égett. Close 1999-ig folytatta a karosszéria-munkákat az állomáson. Ebben az évben Odell faluja megvásárolta az állomást kifejezetten történelmi helyreállítás céljából. Az Illinois-i Route 66 Association érdeklődést mutatott a projekt iránt, és jelölte az ingatlant a Nemzeti Történelmi Helyek Nyilvántartásába , amelyet 1997. november 9-én kapott.

A 66-os út hanyatlásnak indult már az 1940-es évek közepén. Odell körül 1946-ban elkerülő utat építettek, és az üzletek eltűntek. Az O’Donnell állomás 1967-ig fennmaradt, nagyrészt azért, mert a benzin mellett szolgáltatásokat is kínált.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.