A Baywalk

Fülöp-szigetek,Baywalk,Séta
Puertonak is van nagyon helyes tengerparti sétánya. Sok gyerek szaladgál fel és alá, bicikliznek, futók futnak körbe-körbe.

Jó dolog csak üldögélni és nézelődni. Vannak éttermek is, meg mindenféle árusok. Sok a tenger gyümölcseit kínáló étterem. Jég ágyon a friss kagylók, halak, rákok. Ezek azok a helyek ahol sohasem ettünk. Nem volt bizalmam soha, mert egyszer megengedték, hogy bemenjek csövelni az egyik konyhájába. Sok volt a sör és nem találtam wc-t sehol.

A piszoár egy vizes kannából készült, ami belevezette a tartalmat egy vödörbe.

Volt szag is meg látvány is. Később olvastuk a helyi újságban, hogy valami karate válogatott teljes edző brigádja megbetegedett miután ott kajált valamelyik étteremben. Nagyon sok nagyon jó hely van még a városban nem hiszem, hogy lemaradtunk bármiről, hogy nem ettünk ott a parton.

Este tíz után nem lehet alkoholt fogyasztani mert voltak verekedések, ezért betiltották a dorbézolást.

Szóval sok az árus. Vattacukor, gyöngy meg amit akarsz. A vatta cukrot nejlon zacskóban árulják. 

De van egy nagyon érdekes dolog, ami nekünk újdonságnak számított.

Egy fonott kosár, amiben földimogyoró van és rajta gyönyörű hófehér tojások. Ezt a kosarat pedig alulról gőzölik folyamatosan.
A helyiek pedig megállnak, vásárolnak, tovább mennek.
Mi is vettünk gőzölt földimogyorót. Nagyon érdekes íze van. A főtt gesztenyéhez hasonló az íze és az állaga.
Sajnos én nem ehetek tojást, de Albi nagyon szereti, így természetesem vettünk neki egy gőzölt-főtt tojást. Úgy gondoltuk, hogy fincsi főtt tojás!
A bal kezemmel finoman megfogtam alul a tojást, a jobbal pedig apró mozdulatokkal elkezdtem hámozni. Az első meglepetés, hogy volt benne valami folyadék. Tovább pucolva elértem a fehérjéig, ami inkább szűrkés színű volt, és volt benne egy vékony kis elázott tollas képződmény.


Ekkor kérdőn először az árusra, majd Albira néztem.

Az árus mosolyogva mondta, hogy nagyon egészséges és ecettel igazi csemege.

Ezért megkérdeztem Albit aki falfehéren, lekonyuló szájjal állt ott, hogy kér- e rá ecetet?
Nem kért semmit, könnyes szemmel annyit kérdezett, hogy ez egy kiscsirke benne? Ez a helyi gyerekek legnagyobb kedvence. Talán azért mert itt nincs kinder tojás. Habár a benne lévő ajándék nem összerakható, de biztosan nagy meglepetés, hogy mennyi kis toll van a 18 napos kiscsirkén.
Miután senki nem vállalkozott a termék elfogyasztására, visszaadtuk az eladónak, hogy egye meg ő. Ő meg fogta, öntött rá fűszeres ecetet és benyelte az egész tartalmát a tojásnak. 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.