Első nap a szigeten

Fülöp-szigetek,Vásárlás,Itt,Vagyunk
Amúgy a ház nem volt olyan lepattant, mint gondoltam.

Minkét szobában volt klíma, volt tv a nappaliban, persze adás nélkül, meg szép kis konyha több ezer hangyával. A fürdőben normális méretű WC és meleg vízes zuhany. 

Megérkeztünk az új életünkbe. 

Kakasszóra keltünk, mint utólag kiderült azért, mert egy harci kakas telep mellett van a házunk, de hát ez új életünk első napja itt Puerto Princesában, akár még romantikusnak is mondhatnám. 

A kertben lakott még egy család egy 3×3 -as bambusz kunyhóban, de ők nem zavartak sok vizet, egész nap csak tv-t néztek. Néha a fickó elment egy hatalmas bozót vágó késsel valahova és hozott maguknak egy tonna banánt.

Elégedetten üldögéltünk a konyhácskánkban és néztük egymást meg a szorgalmasan dolgozó hangya kolóniát. Itt vagyunk a Fülöp-szigeteken, 14000 km-re az otthonunktól, a legközelebbi szomszédunk egy bennszülött fogatlan fickó, aki bárgyún mosolyog egész nap, kezében egy machete-val. 

Hogyan tovább? 

A legközelebbi bolt 4 km-re van és mi egy földút legvégén vagyunk, ahonnan a segélykiáltásunkat sem hallja meg senki. Hát így üldögéltünk étlen-szomjan egészen sokáig, míg már olyan éhesek nem lettünk, hogy egy életünk egy halálunk, de felkerekedünk és a kóbór kutyák, meg a harci kakasok között elmentünk a főútig, ahol leintettem egy triciklit, ami elvitt minket a bevásárló központba. Ott végre újra éreztük a civilizáció adta gyönyöröket. Kicsit fellélegeztünk, mindenki megnyugodott .

Mindent megvettünk, amire nem volt szükségünk és mindenből természetesen a nagy kiszerelést, hiszen úgyis itt vagyunk nagyon hosszú ideig, majd elfogy. 

Két nap múlva ki is dobtunk mindent, mert a són kívűl mindenben táncot jártak a hangyák és a csótányok.  

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.