Meghalok az álmosságtól!

Egy jó kávé
Azt eldöntöttük, hogy fent maradunk addig, amíg itteni idő szerint eljön a lefekvés ideje. 

Még sohasem éreztem a jetlag hatását mielőtt betettem volna a lábam Amerikába. 

Mi hajnalban indultunk Magyarországról, de másnap délutánra érkeztünk meg az új világba. A szobánkat öt óra után tudtuk csak átvenni, de mire beértünk a reptérről és megtaláltuk a házat szinte várnunk sem kellett.

Azt gondoltam, hogy simán kibírom, hiszen voltak éjszakák mikor a diszkóban ment a szeletelés hajnalig.

Persze húsz évvel ezelőtt, minden sokkal jobban ment.

Ahhoz, hogy ne aludjak el este hatkor, egy nagyon jó ötletet eszeltem ki, mégpedig azt, hogy igenis elmegyünk Chicago Style pizzát enni.

Mielőtt bármibe fogtunk volna egy egészségügyi zuhanyt és egy kis ezt meg azt gyorsan beiktattam. 

Bizony itt más a wc. A porcelán fajansz, amit talán 100 éve gyártottak, hibátlan állapotú volt és makulátlanul tiszta. A zavaró része annyi volt, hogy tele van vízzel a csésze, és mikor vissza nézel véletlenül, meglátod amerikai utazásod első pár órájában elfogyasztott étkezéseid végtermékének vidám lubickolását. Furcsa nekem ez a fajta WC. Olyan mintha egy nagy, vízzel teli festékes vödörbe ürítenél. 

Kicsit felfrissülve, de rettenetesen fáradtan indultunk el pizzázót keresni.

Kis tétovázás után találtuk meg Chicago egyetlen üres pizzériáját, ahova rögtön be is ültünk.

Chicago style pizzát rendeltünk. Ez egy serpenyős pizza aminek a tésztája egészen feljön a serpenyő oldalára és bőségesen megrakják sajttal, paradicsom szósszal és szalámival.

Csak mi voltunk a vendéglátó helyen, de olyan lassan jött a kaja, hogy azt hittem a fejem ráesik az asztalra és olyan kómába esem, hogy lehetetlen felébreszteni másnapig.

Furcsa, hogy Zsófi nem igényel pihenést, ő sohasem álmos, ellenben én annyira fáradt tudok lenni, hogy álltó helyemben kifolyik a nyál a számból.

Ebben a pizzériában is hasonlóan szenvedtem végig a várakozást, – magamba töltve óriási mennyiségű colát, – szenvedve és enyhe hisztériával párosulva.

Tök érdekes, hogy az én kipirult arcú boldogságtól megrészegült kis nejem, ezeket milyen csodálatos nyugalommal tudja kezeli.

A pizza finom volt, három falatra megettem és kikönyörögtem, hogy menjünk haza, mert megőrülök olyan fáradt vagyok. 

A háziaknak csak egy laza “Hi!”-t dobtam és olyan mély álomba merültem, melyből csak a reggeli utcai forgalom tompa zsibongása ébresztett fel. 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.