A Svédek kedvenc szendvicse! 

Garnéla rákos szendvics
Nemcsak a svédek, de nekem is a kedvenc szendvicsem a garnélás, majonézes tojásos pirítós.

Smygehuk a legközelebbi tengerparti falucska ahol télen is nyitva van egy kis kávézó, és itt nyugodtan hódolhatok az amúgy igen drága hobbimnak, rákszendvicset ehetek kávéval.

Ez az amúgy egyszerű kombó több mint 5000 magyar forintba fáj, ezért csak vasárnaponként engedem meg magamnak ezt a luxust.

Ahogy változnak az idők és mindenhol a globalizáció megpróbálja átvenni a hatalmat a helyi kistermelőktől, úgy itt is, sajnos már nem a helyi halász alapanyagaiból készítik ezt a remek ételt. 

Inkább mondanám norvégnak az alapanyagokat mint svédnek, de földrajzilag még mindig jobb, mintha Ausztráliából hoznák a hozzávalókat.

Én nagy étkűnek tartom magam, de nekem elég egy szendvics ebédre, ezért csak egy adagra írom a receptet. 

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • egy szelet fehér kenyér ( ha lehet kovászos )
  • vaj
  • 2 szép levél lollo rosso, vagy romai saláta
  • egy egész 4 perces főtt tojás
  • 1-2 ek. majonéz
  • 4 karika kígyóuborka
  • 125 g tisztított, főtt garnéla
  • friss kapor ( elhagyható )
  • citrom

A kenyeret finoman megvajazzuk és forró serpenyőben mindkét oldalát arany barnára sütjük. Szép ropogós legyen.

Ráfektetjük a saláta leveleket, majd az uborka szeleteket. A főtt tojásból óvatosan karikákat vágunk és az is ráhelyezzük a szendvicsre. Alaposan megkenjük majonézzel és az egészet megkoronázzuk a garnélával!

Én nagyon szeretem a kaprot, ezért szoktam rá tenni 1-2 szál friss kaprot a tetejére.

A citromból gerezdeket vágunk, amit finoman a szendvics tetejére helyezünk, hogy mindenki annyit nyomhasson az ételére amennyit szeretne!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.