A világ 20 legfestőibb buszos útvonala
1.rész

Busz
Buszos túrák alkalmával, olyan látnivalókat is láthatsz, amiket ha repülővel utazol az úti célok között, biztos nem, ráadásul a vezetéssel és a navigációval sem kell bajlódnod...

Valószínüleg sokunk utazott már busszal, valami távolabbi országba nyaralni, de a kirándulás végén megfogadta, hogy soha többé nem fog ilyen módon eljutni sehova.

A nyaralás egyik legstresszesebb része, a közlekedés megoldása. 

Hogyan, mivel? Átszállások, lemondások, idegesség végig, míg eljutunk álmaink nyaralására.

Ha azonban a buszozást helyezzük az utazás középpontjába, izgalmas nyaralássá válik, ahol rengeteg nagyszerű dolgot láthatsz, legyen szó festői tájról vagy belvárosi látnivalókról. A buszjáratokon utazva helyiként élheted meg az adott várost vagy régiót, és megismerheted az összes olyan eldugott látnivalót, amelyet a turisták gyakran kihagynak.

A busszal való utazás számos izgalmas hely megismerésének remek módja. Olyan látnivalókat láthatsz, amelyeket a célállomások között repülve nem fogsz látni, vagy ha vezetsz, nem igazán tudod élvezni a körülötted lévő látnivalókat.

Az is nagy segítség, ha van egy idegenvezető, aki megmutatja az összes fantasztikus látnivalót és nevezetességet az út mentén, és elmeséli az egyes látnivalók történelmét és jelentőségét.

A buszos túrák ráadásul megfizethetőbbek, mint más típusú túrák. Egy buszos túra lebonyolításának költségei nem olyan drágák, mint egy repülőút, vagy egy helyi taxis idegenvezető felkérése.

A következő nyaralásod alkalmával, próbáld ki a szépséget és a varázslatot, amit egy buszos utazás tud nyújtani a világ minden táján. Íme a legjobb buszos túrák listája.

 

20. Ciudad Bolivar és Santa Elena de Uairen között Venezuelában – Elveszett világ és lenyűgöző tájak!

Ez a 471 km-es út, körülbelül 11 órát vesz igénybe, és minden percét imádni fogod. Élvezd az Elveszett világ hihetetlen tájait Ciudad Bolivartól Santa Elena de Uairenig.

A busz útvonala az Orinoco folyó mentén kígyózik, így zöld szavannák, magasodó tepuisok, táblás hegyek, vízesések és egyedülálló hegyi ökoszisztémák tárulnak eléd.

Ha megérkezel Santa Elena de Uairenbe, amely nagyon közel fekszik a brazil határhoz, rengeteg látnivalót találsz. Ehhez a történelmi városhoz nagyon közel található a világ legmagasabb vízesése, az Angel-vízesés.

Ha meg akarod nézni az Angel-vízesést, túráznod kell, és ez általában egy hatnapos túra.

Ez a tökéletes módja annak, hogy befejezd a gyönyörű buszos túrát.

 

19. A Rajna folyó túra – Németország mesebeli látványa!

A németországi Rajna-folyó buszos túra Németország történelmi mesébe illő városain, köztük kastélyokon és nosztalgikus folyami hajókirándulásokon vezet keresztül.

A Rajna, Svájctól Hollandiáig mintegy 1200 km át folyik, de a legnépszerűbb festői hely a Mainz és Koblenz közötti 60 km-es szakasz.

Ezen a szakaszon rengeteg látnivaló és élmény vár ránk.

A várak, amelyeket ezen a túrán láthatsz, szintén hihetetlenek. Látni fogod Marksburg várát, Rheinfels várát, Rheinstein várát és Pfalz várát. Ezek az épületek már több száz éve léteznek. 

 

18. Niagara-vízesés túra – Fedezd fel Amerika legmagasabb vízesését kilométereken keresztül.

A New York állam és Kanada határán található Niagara-vízesés hihetetlen látványt nyújt az utazóknak.

A vízesések hatalmasak, másodpercenként több százezer liter vizet zúdítanak alá sziklákról.

A vízesés valójában három különböző vízesés kombinációja. Feladatuk az, hogy segítsék az Erie-tó lefolyását az Ontario-tóba, és a látvány lenyűgöző.

A Niagara-vízesést számos buszos túra veszi körül. Elindulhatsz Kanadából, vagy New York államban kezdhetsz, és haladhatsz az ország festői völgyein keresztül. Néhány túra Detroitból is indul, és útközben gyönyörű kilátás nyílik az Erie-tóra.

 

17. Miami, FL és Portland, OR között – az egyik leghosszabb buszút az Egyesült Államokban.

Ha igazán látványos és hosszú élményre vágysz, pattanj fel erre a három és fél napos buszos túrára az USA délkeleti csücskétől a Csendes-óceán északnyugati részéig.

Miközben elmerülsz a mély déli, középnyugati, sziklás hegyvidék és a csendes-óceáni északnyugati erdők látványosságaiban, az Egyesült Államok legjobb látnivalóit járhatod be.

A buszos túra hosszú, így útközben számos megállóhelyet érint, többek között St. Louis, MO; Topeka, KS; Denver, CO; Cheyenne, WY; és Salt Lake City, UT. Mindegyik város számos nagyszerű látnivalót kínál, és az utazás minden percét élvezni fogod.

 

16. 69-es busz Párizsban – Ismerd meg a világ legromantikusabb városát autóbusszal!

Szeretné úgy megtapasztalni Párizst, mint egy párizsi? Pattanj fel a 69-es buszra, és ismerd meg a várost a föld felett. A busz végig közlekedik keletről nyugatra. Nem ez a leggyorsabb módja annak, hogy eljuss egyik oldalról a másikra, de ez a legfestőibb.

A legjobb ebben a buszozásban az, hogy egész nap fel- és leszállhatsz.

Nézd meg Père-Lachaise temetőt, a Notre-Dame-ot, a Sainte-Chapelle-t, a Musee d’Orsay-t, a Les Invalides-t, az Eiffel-tornyot, a Place des Vosges-t, a Palais-Royal-t, a Place de la Bastille-t és a Tuileriákat.

Párizs híres creperie-i és kávézói között is megállhatsz megpihenni. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy úgy fedezd fel a várost, ahogyan még soha nem láttad.

 

15. Buenos Aires egyik oldaláról a másikra – Élvezd az argentin fővárost!

Buenos Aires Dél-Amerika egyik legszebb, kulturálisan legizgalmasabb helye.

Van egy nyilvános busz, amely mindössze 50 pennyért elvisz a város egyik oldalról a másikra.

A felszállás a Caminito közelében történik La Bocában, a népszerű turistautcában, amelyet a tangó tett híressé. A túra kávézók, antikváriumok és a gyönyörű Casa Rosada mellett vezet el.

Elhaladsz a Plaza de Mayo tér mellett is, amely a város leghíresebb tere. Itt található a brit óratorony, a Kavanagh-épület és a 9 de Julio sugárút is, ahol egy óriási obeliszk szobor őrzi a város emlékét. Szállj le a buszról és készíts csodálatos fényképeket az út bármelyik pontjáról, hogy az élmény örökre megmaradjon.

14. Hawaii sziget túra – a tengerparton kívül is láthatsz valamit Hawaii-on

Amikor az emberek Hawaiira gondolnak, általában gyönyörű kék vizet, szörfözést, búvárkodást és fehér homokos strandokat képzelnek el, ahol órákig lehet pihenni. A sziget azonban sokkal többről szól, mint a strandokról, és egy buszos túra az egyik legjobb módja annak, hogy megismerd mindezt.

Van egy népszerű buszos túra, amely körbevisz a szigeten, pálmafák között, a Waikiki Beach, a Diamond Head, a Halona Blowhole és még sok más látnivaló mellett.

Egy ilyen buszos túrával a Hawaii hegyeiben található számos túraútvonalra is eljuthatsz. A túrázás ebben a paradicsomban a Csendes-óceán legjobbjai közé tartozik.

 

13. Svájci Aranyhágó – Öt óra Luzern és a Genfi-tó között.

Igaz, hogy ez nem egy buszos utazás, de minden bizonnyal az egyik legfestőibb útvonala, amit kipróbálhatsz. A Golden Pass vonatra váltott jegy Svájc egyik legszebb táján vezet keresztül, ahol varázslatos fotókat készíthetsz.

Ez egy öt órás vonatút Luzernből a Genfi-tóhoz. Három szakasza van két átszállással, így leszállhatsz és felfedezheted a svájci vidéket.

A hegyeket, a festői svájci városokat és más alpesi tájakat egyes vonatszerelvények nagy, ívelt ablakain keresztül nézheted meg, amelyeket úgy terveztek, hogy a hegyekre való kilátást minél jobban elérhetővé  tegyék. Ez a legjobb módja annak, hogy megtapasztald az ország érintetlen tájait.

 

12. Andok körút Argentínában – történelem, konyha és lélegzetelállító kilátás.

Az Andok körút egy lélegzetelállító utazás, amely az argentiniai Saltától Iruyáig vezet. A tájak ezen az úton nem azok a buja esőerdők, amelyeket Dél-Amerikában megszoktál. Ehelyett a tájak szárazabbak, de nem kevésbé gyönyörűek.

Kaktuszokkal teli sivatagok, hihetetlenül színes geológiai képződmények, mély kanyonok és szédítő magasságú sziklák várnak.

Körülbelül 12 órán át élvezheted ezeket a gyönyörű argentin magaslatokat.

Quebrada de Humahuaca békés városa gyönyörű hely, ahol megállhatsz útközben. Nézd meg a bennszülöttek kézműves vásárát és a szép hegyi hátteret.

 

11. Napa és Sonoma borvidéki túra – Kalifornia legjobb szőlő- és gyümölcsöskertjei.

Ha azt hallod, hogy Kalifornia, valószínűleg azonnal a napsütés és a dél-kaliforniai strandok jutnak eszedbe. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb államában azonban sokféle éghajlatot és festői kilátást kínálnak, és a Napa-völgy és Sonoma borvidéke a lista élén áll.

Ezeket a völgyeket gyönyörű szőlőültetvények és gyümölcsösök borítják.

Ez az egyik legnagyobb bor- és gyümölcstermő terület az Egyesült Államokban, így itt rengeteg látnivalót találunk.

Vannak buszos túrák, amelyek végig visznek a régióban, így gyönyörködhetsz a lélegzetelállító hegyi tájakban, megkóstolhatod a finom ételeket és borokat, megállhatsz egy kis túrázásra a kanyargós hegyekben.

A különleges utazásnak ezzel még nincs vége! Hamarosan megtudhatjuk, hogy a világ mely részein találhatóak még fantasztikus buszos utak!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.