A világ legnagyobb ekhós szekere Lincoln IL

Lincoln
A ekhós szekéren való utazás napjai már régen elmúltak, de a világ legnagyobb szekere még mindig nagyszerű megálló az Illinoison keresztül vezető úton.

A 66-os út mentén található Lincolnban, Illinois államban, a világ legnagyobb fedett szekere, melyet egy helyi lakos, David Bentley épített 2001-ben.

A projekt kezdetben úgy indult, hogy a Bentley szívműtét után lábadozott és nagyon unta magát. Az impozáns szekeret kézzel készítette el, acélból és helyi forrásból származó illinoisi tölgyből. Végül a 66-os út 75. évfordulójára fejezte be a művét.

De ennek az út menti látványosságnak a különlegessége nem ér itt véget. Az Egyesült Államok 16. elnökének rajongója, Bentley úgy döntött, hogy egy 12 méteres üvegszálas Abraham Lincolnt helyez a kocsi ülésére – amelyet a FAST Fiberglass épített Spartában, Wisconsinban. Az óriás Lincolnnak, az elnök tipikus szakálla és kályhacsöves cilinderje van, és úgy tűnik, hogy egy egyszerűen „Jog” című könyvet olvas. Lincoln számára Logan megye még ezen út menti furcsaság előtt sem volt idegen. Gyakran utazott a környékre, mint  ügyvéd a 8. bírósági körzeten.

Valójában az illinoisi Lincoln lett az egyetlen város az országban, amelyet Abraham Lincolnról (és általa) neveztek el, mielőtt elnök lett.

A Guinness World Records a Railsplitter Covered Wagont a „világ legnagyobbjának” nevezte, miután a Bentley 2001-ben befejezte az építkezést. Abban az időben a világ legnagyobb ekhós szekere az illinoisi Divernonban lévő otthona előtt állt. 2007-ben azonban a helyi emberbarát, Larry Van Bibber megvásárolta a kocsit Bentley-től, és a Logan megyei Abraham Lincoln Turisztikai Irodának adományozta . Ezután egy másik helyre, Lincolnba helyezték át, és 2009-ben a jelenlegi helyén, a 66-os út mellett áll.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.