Cozy Dog Drive Inn IL

Cozy dog
Egyszerűen úgy döntöttem, hogy felfalom Amerikát! Ha már itt vagyunk és a szabadság boldog mámorában úszva szeljük az kilométereket, akkor a hedonizmusomnak is hagyok lehetőséget a felszínre töréshez. 

A Cozy Dog-ról Adam Richman műsorában hallottam előszőr a Man vs Food című műsorban. 

A Cozy Dog Drive In  étterem, amely az Illinois állambeli Springfieldben, az Egyesült Államokban, a 2935 South Sixth Street-en található.

A “Crusty Cur”, amelyek kukoricalisztes tésztával bevont virslik voltak, az USO klubban és a PX bázison árulta Ed Waldmire. Miután visszatért Springfieldbe, Ed felesége, Virginia kijelentette, hogy a „crusty cur” nem jó név a civil emberek számára. Együtt döntöttek a „Cozy Dog” név mellett, Virginia pedig megalkotta az eredeti logót, amely két hot dogot ábrázolt szeretetteljes ölelésben. 1946-ban Ed elkezdte árulni a kukorica bundában sütött virslit az Illinois-i Állami Vásáron, ahol népszerűvé vált. 1946-ban a háza előtt nyitotta meg az eredeti Cozy Dog standot. 1946-ban egy második standot is nyitottak, de később egy olyan épületbe költöztették, amely a Dairy Queen-nel osztozott az ülőhelyeken. 15 centért árulták eredetileg a Cozy Dogokat.

1996-ban a Cozy Dog átköltözött a jelenlegi helyére, az eredeti helytől északra. A vásárlók bejöhetnek és leülhetnek, rendelhetnek elvitelre, vagy kocsival beállhatnak a drive abakhoz rendelni. A vendég térben a rendeléseket a pultnál veszik fel, majd kihozzák a vásárlónak. Ed fia és menye, Buz és Sue bérelte az éttermet Edtől. 2001-es válásuk után Buz eladta a felét Sue-nak.

A Cozy Dog a 66-os amerikai út egyik népszerű látványossága. Az étteremben Route 66-os emléktárgyak találhatók, és egy ajándékbolt is működik Route 66-os árucikkekkel. Springfield, IL, emléktárgyak is helyet kaptak ott. Van egy vendégkönyvük, ahol a világ összes részéről érkező turisták ott hagyhatják a kéznyomukat. A Route 66 művész Bob Waldmire, Ed és Virginia fia volt. Sokszor a 66-os úton utazott, és ötleteket gyűjtött az általa készített képeslapok és térképek terveihez.

A Cozy Dog egyike annak a három springfieldi étteremnek, amely a Travel Channel 2009. októberi, Man v. Food című epizódjában szerepelt. 1999-ben a WQED A Hot Dog Program című dokumentumfilmjében is szerepelt.

Természetes, hogy rögtön rárepültem a hely specialitására! Két Cozy Dogot kértem nagy üdítővel. A kukorica panír kívül ropogós belül puha, a virsli pedig nagyon jó minőségű volt. Csak mustárt és ketchupot tettem rá.

Nagyon bírom Amerikában, hogy csinálhatsz bármilyen elvetemült kaját, mindig lesznek akik rajongani fognak érte. Az üzlet habár még családi vállalkozás, már inkább ipari jellegű. Persze ilyen mennyiségű vásárlót ki kell tudni szolgálni.

Nagyon tetszett, hogy valóban, ahogy a videóban is szerepel,  a mai napig az Ed által feltalált sütő segítségével sütik a „bundás kutyákat”.

Jó kis hely, ugorj be ha már a 66-os úton csavarogsz. De ne tervezz két helyen vacsorázni egy este, hidd el, tapasztalatból mondom!

Katt Ide!

COZY DOG DRIVE IN

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.