Delgadillo’s Snow Cap Drive Seligman AZ

Smow cap
Hogy mi is az a Snow Cap?

Nálunk jégkásaként ismerik, de ezen a helyen még úgy készül, ahogyan azt régen is készítették. Fogtak egy papír poharat és jól megtömték zúzott jéggel, majd a tetejét gömb alakúra formázták, végül választható ízű sziruppal lelocsolták.

Igazán jó hűsítő csemege az arizónai hőségben!

A Delgadillo’s Snow Cap Drive-In egy történelmi büfé és út menti látványosság, amely az egykori 66-os út mentén található az Arizona állambeli Seligmanban. 1953-ban Juan Delgadillo (1916-2004) helyi lakos építtette az autós pihenőt. Delgadillo rendkívül szűkös költségvetéssel dogozott, ezért az éttermet nagyrészt a közeli Santa Fe vasútállomásról beszerzett ócskavasból építette.

Hogy felhívja a figyelmet az étteremre, Delgadillo levágta egy 1936-os Chevrolet hardtop tetejét, az autót összefestette és különböző autóipari emblémákkal díszítette, sőt még egy mű karácsonyfát is elhelyezett a kocsi hátsó részében.

Delgadillo érzékét a látványossághoz az étlapján is megtalálhatjuk, amelyen még ma is olyan választékokat találunk, mint a „sajtos sajtburger” és a „halott csirke”. Egyéni humorérzéke megtalálható a „Juan kertjében”, az ingatlan hátsó részén, a régi autók és általában a giccs gyűjteményével; a humoros megközelítés kiterjed az épületre is. A parkolóban kézzel festett táblák figyelmeztetik az autósokat, hogy saját felelősségre parkolhatnak. A kirakatban neonfelirat tájékoztatja a vendégeket: „Sajnáljuk, nyitva vagyunk”. A pulthoz vezető ajtón két kilincs van, egy jobbra és egy balra. A jobb oldali gomb csak dísz, a bal oldali viszont valóban nyitja az ajtót. Delgadillo folytatta humoros megközelítését, amikor a vendégekkel viccelődött az ételválasztásukkal kapcsolatban, például megkérdezte, hogy kérnek-e sajtot a sajtburgerükre.

Miközben a 2006-os Pixar film, a Verdák című filmhez a 66-os út történetét kutatta, John Lasseter találkozott Delgadillo testvérével, a seligmani borbély és a 66-os út történészével, Angel Delgadillóval, aki elmesélte neki, hogy a városon átmenő forgalom gyakorlatilag megszűnt azon a napon, amikor a közeli 40-es autópályát megnyitották. Az animációs film főcímében mindkét testvért megemlítik.

Az étterem a Seligman Commercial Historic Districtben található, és a város út menti építészetének egyik kirívó példájaként említik.

Juan Delgadillo 2004-ben bekövetkezett halála óta a Snow Cap Drive-In-t a lánya, Cecilia és fia, John vezeti, akik ugyanolyan játékos módon dolgoznak a pultnál. A pult körüli falakat a világ minden tájáról származó névjegykártyák borítják.

A History Channel amerikai restaurációs műsorának 2012. január 11-i epizódjában Angel megkérte a műsorvezetőt, hogy állítsa helyre az unokaöccsei régi Wurlitzer zenegépét az 1950-es évekből, hogy teljesen működőképes legyen, ami sikerült is neki.

Juan Delgadillo és étterme a 2019-es Wish Man című filmben is szerepel.

Nemrég szereztek egy hatalmas Muffler Man-t, mely egy hatalmas piros tálcát tart a kezében, rajta négy pohár óriás shake-el.

Katt ide:

Delgadillo’s Snow Cap Drive

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.