Élelmiszer bolt Riverton KS

Kansas bolt
Nem lehet eltéveszteni ezt a kis boltot.

Mindenképpen érdemes megállni és alaposan körbejárni.

Olyan csoda dolgokat fedezhetünk fel benne, amiket múzeumokban is csak ritkán láthatunk.

Működő coca-cola hűtőt, amit talán még a háború előtt gyártottak.

A belső tér 1925 óta alig változott. Az épület két fő térre tagolódik, a keleti részre, amely maga az eladó tér és ahol az áruk vannak, ezt használtak és használják ma is, valamint a három szobából álló,  kis fürdővel ellátott nyugati részre, amely az akkor tulajdonosok lakhelye volt. A konyha az üzlet része volt, közvetlenül a húsraktár mellett. Az egész épületet préselt bádoggal fedték le.

A kezdetek 

Az 1940-es években a család átköltözött a bolt melletti házba. Ma az elülső rész, amely eredetileg a nappali volt, a Route 66-os árucikkeknek és ajándéktárgyaknak ad otthont.

Az üzlet előtt sok éven át benzinkutak álltak, amelyeket először a Texaco, majd később a Standard Oil üzemanyagával töltöttek fel. Maga az üzlet az élelmiszertől kezdve az általános árucikkekig mindent kínált – cipőket, ruhákat, tejet, friss húst, a legkülönfélébb árucikkeket. Leo marhahúst és szarvashúst is sütött a bolt mögött, és szendvicseket szolgált fel a vásárlóknak. Lora a saját receptjét készítette, sajátos chilit szolgált fel az éhes utazóknak.

A helyi közösség szolgálatában

A vásárlók többnyire helyi lakosok voltak, de a bolt fontos szerepet játszott a 66-os úton is, mivel a forgalom a 20-as, 30-as, 40-es és 50-es évek végén megnőtt.

Leo és Lora Williams 1945-ig vezette az üzletet, amikor is bérbe adták az élelmiszerboltot Lloyd Paxson-nak. Leo 1948-ban meghalt, így amikor a Paxson bérleti szerződése lejárt, Lora visszatért az üzletbe, és körülbelül 1970-ig üzemeltette azt.

Új tulajdonosok és jövőbeli tervek

A texasi Allenből származó Joe és Isabell Eisler 1973-ban vásárolta meg az üzletet. Azóta is élelmiszerboltként és csemegeboltként működik, ahogyan korábban is, és a berendezésen csak nagyon kevés változtatást hajtottak végre. Az üzletet Eislerék unokaöccse, Scott Nelson vezette. Scott 2011. március 31-én vásárolta meg az üzletet Eislerék hagyatékából.

 Scott a Kansasi Route 66 Egyesület elnöke.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.