Jack Rabbit Trading Post Joseph City AZ

Jack Rabbit
Természetes volt, hogy nem hagyhatjuk ki ez a remek megállót utunk során.

A Hobó könyvében is benne van (Vissza a 66-os úton), akkor nekem is meg kell keresnem, sőt vásárolnom kell egy pólót is tanúbizonyságul, hogy ott jártam.

Az csak hab a tortán, hogy mire megérkeztünk kisebb tornádó féleség kezdett kialakulni, így már áram nem volt az üzletben.

De engedték, hogy vásároljunk. Gondolom a NAV kemény ökle nem csap le szörnyű szigorával egy arizónai Isten hátmögötti kis boltra emiatt.

A Jack Rabbit Trading Post szuveníreket és régiségeket árusító üzlet az egykori U.S. Route 66-on, az arizonai Joseph City városától öt mérföldre nyugatra, a 40-es autópálya 269-es kijáratánál található.
A boltot 1949-ben alapították. A szóbeszéd szerint vagy egy Santa Fe vasúti épület épület vagy egy korábbi kígyófarm helyén, és a Missouritól Arizonáig húzódó óriásplakát-sorozatáról vált híressé, amelyen egy-egy jackrabbit sziluettje és az adott táblától az üzletig mért távolság volt látható, az üzlet előtt pedig egy másik ilyen óriásplakát volt, amely alá az volt írva, hogy „HERE IT IS”. Az óriásplakátok az eredeti tulajdonos, James Taylor és Wayne Troutner, az arizonai Winslowban lévő For Men Only üzlet tulajdonosa közötti együttműködés részei voltak.

A nagyméretű üvegszálas jackrabbit (hatalmas szürke nyúl), amelyre fel lehet mászni, a létesítményt a Route 66 egyik fő látványosságának tekintik.

A 2006-os „Verdák” című filmben a bolt „ITT VAN” feliratát a jackrabbit helyett egy T-modell Forddal ábrázolták és „Lizzie” (egy 1923-as Ford) az üzlet tulajdonosaként. A végfőcímben köszönetet mondtak Antonio és Cindy Jaquez-nek, akik 1995 óta tulajdonosai az épületnek.

 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.