Lucille benzinkútja Hydro OK

Licille benzinkútja
Minden egyes épületnek története van!

A Carl Ditmore által 1929-ben megnyitott üzemanyagtöltő állomás egyike azon kevés fennmaradt építménynek, amelyek egy kétszintes üzemanyagtöltő állomásból állnak, ahol a tulajdonos lakása a szivattyúk fölött, a felső emeleten található. W.O. és Ida Waldroup az állomás 1934-es megvásárlása után Provine Service Stationre változtatta a nevét, és később kis házakat építettek hozzá, hogy öt motelszobát biztosítsanak a helyszínen.

Lucille és Carl Hamons 1941-ben, néhány hónappal az USA második világháborúba való belépése előtt vásárolta meg a Provine állomást.

A háborús mozgósítás az üzemanyag és a gumiabroncsok háborús fejadagját hozta magával, ami az autópálya civil forgalmának visszaesését eredményezte. Carl Hamons független kamionosként dolgozott, Lucille-nak pedig maradt az állomás és a motel üzemeltetése. A US 66 forgalma aztán az 1950-es és 1960-as években jelentősen megnőtt, majd a 40-es autópálya 1971-es elkészültével eltűnt a környéken.

„Miután Carl szerzett egy teherautót, hogy több pénzt keressen, egyedül maradtam itt, hogy ezt a helyet üzemeltessem. Ebben az időben Arkansasból, Missouriból, Kansasból és Oklahoma keleti részéről az emberek a nyugati partra utaztak, hogy munkát találjanak. … Sokszor álltak meg olyan emberek, akik teljesen le voltak égve, és én etettem és tankoltam őket, cserébe valamilyen háztartási gépért vagy más értéktárgyért, amijük lehetett. Néha egyszerűen megvettem a régi, lerobbant autójukat, aztán felszálltak a buszra, és elindultak nyugatra, munkát keresve.” – Lucille Hamons

Miután az autópályát elkerülték, a motel bezárt, Carl és Lucille pedig elváltak, de a Lucille’s továbbra is nagyrészt helyi vendégkörrel szolgált. Az állomás arról vált ismertté, hogy nagyon hideg sört árult a régi hűtőből, amikor a közeli Weatherford, Oklahoma (a Southwestern Oklahoma State University székhelye) hivatalosan is száraz város volt. 1986-ban adták ki az utolsó üzemanyagot, és az állomás végül emlékbolt lett, az 1990-es években a keresletet nagyrészt az út körüli nosztalgia hajtotta, amely addigra már nem csupán egy használaton kívüli autópályává, hanem egy letűnt korszak erőteljes szimbólumává vált.

Az eredeti „Hamons Court” motel táblát a Hamons család 2003-ban a Smithsonian National Museum of American History-nak adományozta, ahol jelenleg az „Amerika mozgásban” című kiállítás részeként látható.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.