Met utazási tippjei!

Malajzia
Egyszerű ötletek, amik segítenek az utazás közben.

– Körültekintően kezeld a TripAdvisort

A TripAdvisor jó, ha nyitvatartási időre vagy címre van szükséged, de a véleményeket kezeld fenntartásokkal. Az emberek könnyen adnak negatív értékelést, ha valami rossz, de ritkán hagynak pozitív értékelést, ha valami jó történik velük, így az értékelések általában nem teljesen tükrözik a valóságot. Ráadásul nagyon könnyű hamis értékeléseket készíteni, és egy helyet jobbnak feltüntetni, mint amilyen valójában. Sok szálloda és étterem bérel fel cégeket, hogy mesterségesen felpontozzák a szolgáltatás minőségét a platformon. Emellett a TripAdvisor arról is ismert, hogy a túlságosan negatív értékeléseket, valamint a szexuális zaklatásról szóló értékeléseket eltávolítja. Használd a TripAdvisort okosan. 

– Foglalj előre jegyet a látnivalókra

Számos nagyobb látnivaló teszi lehetővé, hogy elővételben megvedd a jegyed, és kihagyd a sorban állást. Mindig nézd meg az interneten, hogy van-e erre lehetőség. Így, elkerülheted a többórás sorban állással járó időveszteséget, és rögtön bemehetsz. Foglalj előzetesen előző nap, hagyd ki a sorban állást, és így többet láthatsz a nap folyamán!

– Mindenképp köss utasbiztosítást

Az utasbiztosítás a legfontosabb dolog, amelyet soha nem akarsz használni. Ha valami baj történik, nem akarsz több ezer, vagy akár több millió forintot kifizetni a  számlákra. Ha esetleg kirabolnak, törlik a járatodat, megbetegszel vagy megsérülsz, vagy haza kell szállítani. Átfogó, és mindössze napi néhány száz forintért az egyik legjobb befektetés, amit egy utazáshoz beszerezhetsz. Lehet, hogy azt hiszed, hogy veled nem történhet semmi baj, de így volt azzal a barátom is, aki eltörte a karját, nem volt biztosítása, és több tízezer forintot kellett zsebből kifizetnie. Nekem volt biztosításom, amikor megsérült a bőröndöm a reptéri szállítás közben, vagy amikor begyulladt a fülem búvárkodás után! 

Minket mindig a Presidio biztosít!

– Tanulj meg alkudozni

Az alkudozás egy szórakoztató, játékos módja annak, hogy ne azt az árat fizesd ki, ami ki van írva a portékákra. Sok országban, ha nem alkudsz, kinevetnek az árusok a hátad mögött. Az alkudozás művészete nem egyszerű feladat, de ha egyszer elsajátítod, akkor az egész életedben segítségedre lesz, nem csak a piacon.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.