Nyári görögdinnye saláta

Dinnye saláta
Javában tombol a strand szezon és mindehol hatalmas halmokban áll a nyár egyik elengedhetetlen gyümölcse, a görögdinnye.

Gyerekkoromban mikor nyaralni voltunk, mindig vittünk magunkkal a strandra hideg görögdinnyét és a legjobb dolog volt megenni egy nagy fűzfa árnyékában.

Az, hogy ha megeszed a magját vakbél gyulladást kapsz, vagy kicsírázik a hasadban, valószínűleg a mindig humorizáló, kisfröccsöktől mámoros nagypapák elengedhetetlen vicctárának része volt. 

De ez a humor arra elég volt, hogy a dinnye magot soha nem eszem meg. 

Az évek elmúltával, inkább tartozom már a kisfröccsök kellemes, minden problémát feledtető mámorban úszó nevetgélő középéletút kereső apatestűek, mintsem a kockás takarón üldögélő dinnyemajszolók táborához. 

De a következő salátát nyugodtan ehetjük jéghideg fröccsel kisérve.

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • görögdinnye
  • egy marék friss menta levél
  • 100 g feta
  • 2 ek. méz
  • 1 fej lilahagyma
  • pár csepp balzsamecet
Minden hozzávalóból annyit tegyél, ami a számodra a legjobb ízt adja. A lényege a salátának, hogy a dinnye hideg legyen! 

A lilahagymát vékony karikákra szeleteld fel és egy csipet sóval és pár csepp balzsamecettel keverd össze, és hagyd állni 15 percet.

Vágd fel a dinnyét 2×2-es kockákra és magozd ki, majd tedd egy tálba. A menta leveleket vágd fel apróra és szórd rá a salátára. A fetát nyugodtan kézzel törd apróra és ezeket is halmozd a salátára. Ha a hagyma egy kicsit összeesett, nyomkodd ki a levét és rendezd rá a fetákra szépen. A művelet végén pedig finoman locsold meg mézzel. 

Önmagában is megállja a helyét, de grillezett húsok mellé is kiváló.

Elkészítés után ajánlatos rögtön fogyasztani, mert a dinnye összeesik!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Epres csirke saláta

Epres csirke saláta

Itt az eper szezon, de ha a porcukros epren felül is érzünk magunkba valamit, akkor ez a saláta igazi kiegészítője lehet egy szuper kerti partinak a barátokkal.