Mindig nagyon várom, hogy a piaci standokon végre megjelenjen és vehessek belőle.
A nagy kedvence a brigádnak természetesen a petrezselymes burgonya, de ha nekiállsz és elkészíted ezt a receptet, tutira veszem, hogy a nyári meccsnézős estékre ez lesz az új csipegetni való!
Lássuk a receptet:
Hozzávalók:
- annyi szem dió nagyságú burgonya, amennyit meg szeretnétek enni
- egy csokor petrezselyem
- 1-2 szál újhagyma
- kis chili paprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl oliva olaj
- 2 dl tejföl
- só, bors
A kis krumpli golyókat főzd meg jó sós vízben. Ha megfőtt, hűtsd le és tedd félre egy picit.
A petrezselymet, újhagymát, fokhagymát és a chilit aprítsd fel nagyon apróra és tedd egy hőálló tálba. Ne műanyagba! Az oliva olajból 1,5 dl-t melegíts fel jó forróra és öntsd rá a földfűszer keverékre. Kicsit keverd meg és tedd ezt is félre hűlni.
A sütőt kapcsold be 200 ℃ légkeverésre.
A krumplikat egy vastagabb talpú pohárral, vagy a tenyereddel nyomd finoman össze, kb 1 cm-es vastagra, és sütőpapírral kibélelt tepsire pakold őket egymás mellé. Kend meg a tetejüket finoman a maradék oliva olajjal, sózd és borsozd meg. Rakd be a sütőbe és addig süsd, míg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek.
Tálaláskor a tejfölre kanalazd rá a zöldfűszeres olajat és a krumpli babákat ebbe mártogassátok.
Igyatok hozzá hideg söröket, vagy borokat és szurkoljatok a kedvenc csapatotoknak!
Jó főzőcskézést!