Ropogós burgonya falatok

Ropogós burgonya falatok
Tavasszal az első napsütéssel érkezik a piacra az apró szemű újburgonya.

Mindig nagyon várom, hogy a piaci standokon végre megjelenjen és vehessek belőle. 

A nagy kedvence a brigádnak természetesen a petrezselymes burgonya, de ha nekiállsz és elkészíted ezt a receptet, tutira veszem, hogy a nyári meccsnézős estékre ez lesz az új csipegetni való! 

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • annyi szem dió nagyságú burgonya, amennyit meg szeretnétek enni
  • egy csokor petrezselyem
  • 1-2 szál újhagyma
  • kis chili paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl oliva olaj
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

A kis krumpli golyókat főzd meg jó sós vízben. Ha megfőtt, hűtsd le és tedd félre egy picit.

A petrezselymet, újhagymát, fokhagymát és a chilit aprítsd fel nagyon apróra és tedd egy hőálló tálba. Ne műanyagba! Az oliva olajból 1,5 dl-t melegíts fel jó forróra és öntsd rá a földfűszer keverékre. Kicsit keverd meg és tedd ezt is félre hűlni. 

A sütőt kapcsold be 200 ℃ légkeverésre.

A krumplikat egy vastagabb talpú pohárral, vagy a tenyereddel nyomd finoman össze, kb 1 cm-es vastagra, és sütőpapírral kibélelt tepsire pakold őket egymás mellé. Kend meg a tetejüket finoman a maradék oliva olajjal, sózd és borsozd meg. Rakd be a sütőbe és addig süsd, míg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek. 

Tálaláskor a tejfölre kanalazd rá a zöldfűszeres olajat és a krumpli babákat ebbe mártogassátok.

Igyatok hozzá hideg söröket, vagy borokat és szurkoljatok a kedvenc csapatotoknak!

Jó főzőcskézést! 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.