Ropogós burgonya falatok

Ropogós burgonya falatok
Tavasszal az első napsütéssel érkezik a piacra az apró szemű újburgonya.

Mindig nagyon várom, hogy a piaci standokon végre megjelenjen és vehessek belőle. 

A nagy kedvence a brigádnak természetesen a petrezselymes burgonya, de ha nekiállsz és elkészíted ezt a receptet, tutira veszem, hogy a nyári meccsnézős estékre ez lesz az új csipegetni való! 

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • annyi szem dió nagyságú burgonya, amennyit meg szeretnétek enni
  • egy csokor petrezselyem
  • 1-2 szál újhagyma
  • kis chili paprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl oliva olaj
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

A kis krumpli golyókat főzd meg jó sós vízben. Ha megfőtt, hűtsd le és tedd félre egy picit.

A petrezselymet, újhagymát, fokhagymát és a chilit aprítsd fel nagyon apróra és tedd egy hőálló tálba. Ne műanyagba! Az oliva olajból 1,5 dl-t melegíts fel jó forróra és öntsd rá a földfűszer keverékre. Kicsit keverd meg és tedd ezt is félre hűlni. 

A sütőt kapcsold be 200 ℃ légkeverésre.

A krumplikat egy vastagabb talpú pohárral, vagy a tenyereddel nyomd finoman össze, kb 1 cm-es vastagra, és sütőpapírral kibélelt tepsire pakold őket egymás mellé. Kend meg a tetejüket finoman a maradék oliva olajjal, sózd és borsozd meg. Rakd be a sütőbe és addig süsd, míg szépen megpirulnak és ropogósak lesznek. 

Tálaláskor a tejfölre kanalazd rá a zöldfűszeres olajat és a krumpli babákat ebbe mártogassátok.

Igyatok hozzá hideg söröket, vagy borokat és szurkoljatok a kedvenc csapatotoknak!

Jó főzőcskézést! 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Epres csirke saláta

Epres csirke saláta

Itt az eper szezon, de ha a porcukros epren felül is érzünk magunkba valamit, akkor ez a saláta igazi kiegészítője lehet egy szuper kerti partinak a barátokkal.