Sky City Acoma Pueblo NM

sky city
Indián skanzen a Pueblo tetején.

Most mit mondjak? Magyarországon sem szoktam Skanzenbe járni. Valahogy lehangoló számomra az nézni, hogyan élnek a mai Indiánok a régi leharcolt sárházaiban, ami úgy néz ki, hogy a szegénység nem ismert fokát mutatja be az érző szívű turistának.

Szerencsénk volt mert elhibáztuk a bejáratot, így a „színész öltözőn” keresztül érkeztünk a kis városkába. Senki nem volt otthon. Sétáltunk három percet és jöttünk. Az út mellet ami ki-be vezetett a pusztán keresztül, vadlovak szaladtak a kocsink mellett végig. Mustangok tömegesen, de nem bírták lehagyni a Dodge Chargerünket!

Az Sky City néven is ismert indián skanzen egy 367 láb magas homokkő hegycsúcson fekszik. A hegytetőről lélegzetelállító kilátás nyílik, és maga a Pueblo is lenyűgöző. Jelenleg kevesebb mint 50 törzsi tag él a Pueblóban, de rengeteg lehetőség van a hagyományos művészeti alkotások és a kultúra megfigyelésére. Az idegenvezetők nagyon tájékozottak, és alaposan körbevezetnek önöket ezen a csodálatos helyszínen.

 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.