Wendy’s Bloomington IL

Wendy's
Kamaszkoromban nagyon sokat jártunk a haverjaimmal a Wendy’s-be kajálni. A legjobb kajájuk amit nagyon szerettem a chilis babjuk volt.

Kis pohárkában kevéske reszelt sajttal szervírozták. Kellemesen csípett, de nem volt tolakodó. A hamburgerei és sült krumplija is nagyon finom volt. Na és akkor még a kis sós kekszekről nem is beszéltem!

Faltuk mintha ingyen lenne.

Aztán egyik pillanatról a másikra kivonult az országból és mi itt maradtunk Wendy’s nélkül. Közben már felnőttünk a haverjaimmal és mint oly sok minden, egy kedves közös emlék maradt ez a gyors étterem.

Aztán valahol a 66-os úton egyszer csak feltűnt a copfos kislány logo és a szívembe visszaköltözött újra az a régi érzés. 

Hogy is mondjam, ülök Amerikában egy amerikai izomautóban, mellettem a csajom és megyünk kajcsizni a Wendy’s-be. Mekkora penge dolog. Mondjuk jobb lett volna 25 évvel ezelőtt ugyanezt Budapesten megcsinálni, de hát akkoriban sem csaj, sem amerikai sportkocsim nem volt. 

Volt viszont egy piros kis polskim aminek a jobb oldali ajtaja letört valahogy a zsanérnál, úgyhogy nehéz volt nyitni zárni. 

No de elég a nosztalgiából.

Az első szuper kajálásunk az úton!

Óriási hamburgerezés és chilis babozás következett.

Arra nem voltam felkészülve, hogy még vagy 300 km ücsörgés következik a kocsiban és a mozdulatlanságnak köszönhetően a bab szépen lassan minden rendelkezésre álló teret a testemben megtölt, döntően metán és merkaptán keverékével ami a földgáz szagosítója is! 

Ez inkább volt kellemetlen a Zsófinak, de hát Amerikában egy amerikai sportkocsiban feszíteni álmai hercegével, némi kompromisszummal jár.

Kis történelem a cégről:

Wendy „régimódi” hamburgereit Dave Thomasnak a Michigan állambeli Kalamazoo városában lévő Kewpee Hamburgers -be tett utazásai ihlették . A Kewpee négyszögletes hamburgert és sűrű tejturmixokat árult. Thomas 1969-ben alapította a Wendy’s-t Columbusban, Ohio államban, és négyzet alakú hús pogácsákat tartalmazott, amelyek sarkai kilógtak a kör alakú zsemle oldaláról, és azt a benyomást keltették, hogy rengeteg jó minőségű hús van a szendvicsben. A Columbusban később egy Tim Hortons is helyet kapott , és 2007. március 2-án, 38 évnyi üzlet után bezárták a csökkenő eladások miatt. John Havlicek kosárlabdasztár, az Ohio State University öregdiákja, Thomas egyik legkorábbi befektetője volt, ami végül elegendő bevételt biztosított Havlicek számára ahhoz, hogy kényelmesen nyugdíjba vonulhasson.

Cikk: Wikipedia

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.