Egészben sütött fokhagymás csirke, vajas, fahéjas édesburgonyával

Egészben sütött csirke
Ha az amerikai 66-os úton autózol, sorra követik egymást a jobbnál jobb útmenti éttermek. 

Néhány étteremről tudtunk, hogy mindenképp ki fogjuk próbálni, de többnyire csak megálltunk valahol és ettünk valamit.

Így volt ez Missouri környékén is, ahol nagy betűkkel hirdették, hogy a környék legjobb legjobb “smoke house”-a. Nem kellett kétszer kérniük, éhesek is voltunk, meg hát az utazás elején mindent ki akartunk próbálni. 

Csirkét kértünk, édesburgonyával, amit vajjal és fahéjjal tálaltak. Azóta nem is esszük másként.

Próbáljátok ki, mert elképesztően passzolnak az ízek.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • 3-4 db édesburgonya
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sok vaj
  • só, bors
  • oliva olaj
  • pici almaecet (opcionális)

Első lépésben a sütőt alsó felső sütésre kapcsold be, és a hőfokot állítsd 220 ℃-ra.

A csirkét fektesd a mellére és szép határozott vágásokkal, a nyaktól a püspökfalatig vágd végig. Ezt a műveletet kétszer kell megcsinálni, mert így teljesen eltávolíthatod a gerincét. Kicsit recseg-ropog, de ha éles a késed, nem tart sokáig. 

Eztán szét tudod nyitni, hogy a melle és a combjai felfelé nézzenek. 

Jó alaposan sózd és borsozd be mindenhol a csirkét. A fokhagymát egy nyomó segítségével nyomd szét, és az oliva olajjal keverd össze. Ezzel is masszírozd be a csirkét. Locsold meg egy kis almaecettel, majd mindenhova tegyél vaj darabkákat. Mehet a sütőbe, és nyugodtan sülhet 1 óra 20 percet. Mikor szép ropogós és piros a bőre, akkor van kész. 

Az édesburgonyáinkat sós vízben puhára főzzük. Kicsit kihűtjük és a héját eltávolítjuk. Tányérra tesszük és egy kanál segítségével szétnyomjuk a burgonyát, hogy a közepén legyen egy mélyedés, amibe belekanalazunk egy nagy kanál vajat és alaposan megszórjuk fahéjjal. 

Miközben élvezed az ízeket, engedd el magad és gondolatban utazz velünk a Route 66-en!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.