Egy nap Chicagoban

A 66-os út kezdete
Az éjszaka úgy aludtunk mint akit agyonvertek. Reggel már világos volt mikor magunkhoz tértünk!

Chicago olyan hatalmas város, hogy egy nap alatt nem lehet megnézni, ezért összeállítottam egy tervet, hogy mik azok a számunkra fontos dolgok amiket látnunk kell feltétlen!

A Trump toronyház. Sétálni a Michigan tó partján.

Megnézni a “ The Bean” Felhőkapu alkotást. (A „The Bean” néven is ismert MillenniumPark felhőkapu szobra Chicago legfelismerhetőbb és leggyakrabban fényképezett köztéri műalkotása, mióta 2006-ban felállították. A brit művész, Anish Kapoor által tervezett, 66 láb hosszú, csiszolt fémből készült alkotás széles látószögű tükörképet vet a belvárosi égboltra, és hihetetlenül szórakoztató hely a szelfikészítéshez.)

Megkeresni a  66-os út kezdetét jelző ikonikus táblát. Betérni egy Chicago Bulls ereklyéket árusító üzletbe. Enni a parkban egy hot-dogot és csak nézni az embereket.

Csak sétálni és szívni magunkba Amerika illatát ámulva szinte megrészegülten forogva az ismerős helyek láttán és kicsit a történelem részévé válni.

A belvárosba busszal és az ikonikus felsőpályás metróval érkeztünk.

A metró egy csodálatosan izgalmas szerkezet erre felé. Valóban egyes helyeken a lakóházak ablakai előtt kígyózik recsegve ropogtatva maga alatt az acél szerkezetet. A hatalmas tartó acél oszlopokat fa deszkázat köti össze, melyek az idő múlásával olajosak, itt-ott korhadtak lettek. 

Az utazó közönség is nagyon sokszínű. Feketék, fehérek, ázsiaiak, muszlimok és a csodálattól kipirult arcú kezdő csavargók, mi.

Itthoni jó tanácsok között elmondták, hogy a metróról ha leszáll az összes fehér ember, akkor szálljunk le mi is. Meredten figyeltünk egy jól szituált fehér nőt, hogy mikor szál le, de a mi megállónk hamarabb jött mint hogy ő megmozdult volna.

Zsófinak ez az egész út nem okozott olyan hatalmas eufóriát mint nekem. 

Álltam a városban és mindent látni és érezni akartam. 

Egész nap sétáltunk. Megettem és megittam mindent ami amerikai volt. 

A “Begin Route 66” tábla előtt egy hajléktalan fekete srác megtalált, hogy ha másik szögből fotózunk, akkor a Trump torony is a képen lesz!

Adtam neki pár dollárt a kedvességéért.

Ez a csavargók második parancsolata!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.