A szúnyogháló projekt

Puerto,Princesa,Camella,Ház
Több hete várjuk a szúnyogháló szerelőket. Nagy táblákon hirdetik, hogy lassan jön a dengi láz szezon és mindenki rakja rendbe a környezetét.

A dengi szúnyog csak tiszta vízbe petézik, ezért minden víztartályt le kell takarni és locsolás után a kis pocsolyákat el kell seperni.

Szeretem nézni és tanulni a helyi szokásokat, megérteni, hogy mit és miért csinálnak. Nekünk egyik ablakunkon sincs szúnyogháló, (nem tudom, hogy előttünk hogyan élt itt at ausztrál ember) ezért kértem a tulajokat, hogy szereltessenek fel mindenhova. Azt hittem, hogy kezdődni fog a szokásos Filippínó bénázás, de azt mondták, hogy oké intézik. Hmmm…  Ma megérkeztek délután a szerelők a hálókkal. Egyet felraktak, majd megkérdezték, hogy van-e létránk? Miután mondtam, hogy nincs létránk, kis tétlenkedés után elmentek. Majd egyszer visszajönnek. Itt az ablakok nem befelé nyílnak, hanem jobbra-balra tolósak. Nem lett kívülről lepucolva az az egy üveg, amire felrakták a hálót, úgyhogy koszos marad a végtelenségig. 

A vízmelegítőt elvitték pénteken, -mert nem jött meleg víz belőle- azzal a felkiáltással, hogy majd hétfőn megkapjuk megjavítva. Ez is több hetes feladat lesz, gondolom. Szerencsére meleg víz jön a csapból, mert a vízvezetékek a föld felszínén vannak vezetve. Az tény, hogy sohasem fog elfagyni. 


Nem kell aggódniuk az időjárás miatt, végül is holnap is pont ugyanilyen nap lesz, mint ma.

Nehéz megszoknunk ezt, Zsófi mindig kérdezgeti, hogy ha jön az esős évszak, akkor majd hidegebb lesz?
Elmentünk a boltba és uborka helyett véletlenül balzsamkörtét vettünk, ami nagyon keserű, de nagyon egészséges!  Azt tudom mondani, hogy olyan borzasztó keserű, hogy a gyerekek kiköpték. 
Beérett a paradicsomunk a hátsó kertben, amit még az ausztrál fickó rakott oda ! Már négy szemet szüreteltünk.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.