Kirándulás a Salakot vízeséshez

Palawan,Salakot,Vízesés
Nagyot kirándultunk ma! Összeszedtük a szigeten fellelhető összes magyart, beültünk a kocsiba és irány az ismeretlenbe.

Vasárnap az ittenieknek a pihenő nap. Ilyenkor karaokéznak, isznak meg mindenféle egyéb dolgot csinálnak. Most már azt is megtanultuk, hogy többet vasárnap nem megyünk kirándulni. 

A Salakot vízeséshez mentünk, ami a belvárostól 40 perc autókázásra van dél felé.

A szigetünk nagy része érintetlen erdő, pár éve még betonozott utak sem voltak. Sok helyem áram sincs, vagy csak napi pár órát.

A vízesés a dzsungelben van, de valamennyire már kiépült, mert vannak kis kőhidak meg lépcsők az odavezető gyalogösvényen. A bejáratnál érdekes módon fizetni kell 10PHP-t (56 Ft) és szigorúan bevezetik a nevünket egy nagy könyvbe. A vízesés alatti kis tóban olyan halak vannak, amik rágcsálják a lábadat, ez furcsa érzés volt. A tó olyan hideg vizű, mint a Balaton itthon augusztusban, ezért a helyiek csak a partról nézték, ahogy csobbanok benne. Maga a megjelenésem is csodálkozása adhat okot, a bátorságomról már nem is beszélve. A legbátrabb és legrészegebb fogatlan helyi csatlakozott hozzám a  fürdőzésemben és különböző érdekes kérdéseket tett fel nekem Taglishül.

Ha egy oxfordi angol-magyar tanárral  kommunikálnék, akkor sem érteném amit mond, nemhogy egy fogatlan, tök részeg, bennszülött helyi makogását. Ilyenkor mindig bárgyún mosolygok, amitől olyan nagyon szánalmasnak érzem magam, hogy mindentől elmegy a kedvem. Ki is jöttem a vízből és leültem a partra, mint valami hóka Budha.

Kicsit megszáradtunk és tovább álltunk olyan érintetlen tengerpartot keresni, ahol nincsenek részeg helyiek.

Találtunk is gyönyörűbbnél-gyönyörűbbeket. Nagyon érdekes, hogy ahány part, annyi féle homok. Ezeken a partokon sok kagyló volt, másutt meg semmi.

Lassan, de biztosan épül az úthálózat, úgyhogy volt olyan szakasz, ahol elértük az 50 km/h-t.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.