Matahun Beach, ahol a képeslapok készülnek

Palawan,Matahun,Beach
Tegnap rám írt egy Filippína ismerősöm, hogy merre vagyunk és mit csinálunk másnap?

Különösebben nem terveztünk másnapra semmit, így velük tartottunk egy új strand felfedezésében.  

Ez a strand 2018 novemberében nyitott! Novemberben strandot nyitni maga az öngyilkosság. Ja, de nem itt. Itt mindig van alkalom strandnyitásra. 

Itt aztán megkapod azokat a képeslap fotókat élőben, amiket otthon nézegettünk a neten. A vízben kis halak, tengeri csillagok, vakítóan fehér homok és olyan kék tenger, amit csak eltudsz képzelni. A fehér homok tényleg nem melegszik fel annyira, nyugodtan lehet mezítláb is sétálni benne.  A víz melegebb volt, mint ami a bojlerből kijön. Rajtunk kívül egy lélek sem volt, csak egy öreg földműves baktatott komótosan a vízi bivalyával a sekély vízben, oldalán egy hatalmas bozótvágó késsel. Honnan tartott hová, sosem derült ki, viszont megengedte Albinak, hogy csak úgy szőrén megülje a hatalmas állatot.

Egy mangrove erdőbe épített bambusz hídon lehet eljutni a stégig, ahonnan elénk tárult a csodálatos tengerpart. A sziget déli oldalát sok helyen áthatolhatatlan mangrove erdők borítják, amibe mindenféle állat lakik – nem tudnának annyit fizetni nekem, hogy én mezítláb végig tapicskoljak benne -, viszont mögöttük ott van az érintetlen tenger. A stég meglepően jól meg volt építve. Kis bár, kulturált asztalok. 

Itt nem gond, ha vezetés előtt egy-két söröcske legurul az ebédhez.

Filippinó zöldséges tésztát ebédeltünk, igazán finom volt. Még az elején vagyunk a helyi gasztronómiának.

Olyan olcsó étterembe járni, hogy nem éri meg otthon főzni, mert csak elfogy a gáz. Úgy döntöttünk, hogy két naponta elmegyünk felfedezni egy éttermet.  Van bőven hely, amit fel tudunk fedezni, majd a Tripadvisor-en értékelem őket.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

I like Saigon!

I like Saigon!

Ho Si Minh-város (korábbi nevén Saigon) Vietnam legnagyobb városa, az ország déli részén, a Saigon folyó partján található.