Phillips 66 benzinkút 

Phillips 66 benzinkút
Habár Amerikában a múlt mindenhol jelen van, a keleti és nyugati partot összekötő régi országúton ez méginkább elmondható.

Inkább egy időutazás a szabadság édes mámorában mint sima kirándulás.

Minden nap ezen a kúton tankoltunk amíg keresztül szeltük az államokat!

A Phillips Pertoleum Campany-t Lee Eldas Phillips és Frank Phillips , az oklahomai Bartlesville -ben alapították, és 1917. június 13-án jegyezték be.

Az új vállalat 3 millió dolláros vagyonnal, 27 alkalmazottal és számos földterülettel rendelkezett Oklahoma és Kansas területén . Miután 1918-ban felfedezték Texas hatalmas Panhandle-i gázmezőjét és a tőle északra fekvő kansasi Hugoton-mezőt , Phillips egyre inkább bekapcsolódott a gyorsan fejlődő földgáziparba. A cég elsősorban folyadékok földgázból történő kinyerésére szakosodott és 1925-re az ország legnagyobb folyékony földgázkitermelője lett.

A bartlesville-i Phillips Petroleum Company Museum szerint a benzinkutak „Phillips 66” elnevezése egy sor egybeeső esemény hatására kapta a nevét. A benzin fajsúlya megközelítette a 66g/ml-t, az üzemanyagot tesztelő autó 66 mérföldet tett meg óránként és a teszt a US Route 66 -on történt . Tehát a névadó bizottság egyhangúlag a „Phillips 66” mellett szavazott. 

Az első Phillips 66 benzinkút 1927. november 19-én nyílt meg a 805 E. Central Street szám alatt, Wichitában, Kansas államban .  Ez az állomás ma is áll, a helyi történelmi társaság gondozza.

Az első Texasban épült Phillips 66 benzinkút 1928. július 27-én nyílt meg az 5. és a Main Street sarkán.

A Phillips 66 pajzs logót, amely a 66 -os úthoz köti, 1930-ban mutatták be fekete és narancssárga színvilágban, amely csaknem harminc évig tartott. 1959-ben a Phillips ezeket a színeket pirosra, fehérre és feketére cserélte, amely még mindig használatos.

Az 1930-as évek végétől az 1960-as évekig Phillips kútlátogató alkalmazottakat kezdett foglalkoztatni, akiknek a feladatuk a töltőállomások rendszeres látogatása és ellenőrzése volt.

Az ellenőrök többek között megvizsgálták az töltő állomások mosdóhelyiségeit, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy azok tiszták és felszereltek-e a megfelelő higiéniai termékekkel. 

Forrás wikipedia

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.