3. Indulás

Fülöp-szigetek,Pakolás,Indulás
A repülő jegyet 365 napra vettük a Qatar Airways-nél, nekem fontos volt, hogy bárhogy is alakul, haza tudjunk jönni.

Ez a légitársaság kínált olyan kedvezményes lehetőséget, hogy a kiválasztott időpontot, amit megsaccoltunk a haza érkezésre, egy csekély összeg ellenében módosíthatunk.

Közben mindenféle hülyeségen gondolkodtam. Egy olyan országba megyünk két gyerekkel, amiről nem tudunk sokat és nem beszélünk érthetően angolul. Bár a nyelvtudásunkhoz hozzá tartozik, hogy sok nyelven beszélünk, csak személyesen ott kell lennünk a beszélgetéskor. Akkor aztán kézzel, lábbal, rajzolva, de valahogy megértik. Legrosszabb esetben egyre hangosabban magyarul is lehet.

Azon kívül, amit olvastunk, vagy a tv-ben láttunk, robbantások, szélsőségesek, nyomor, csak a saját tapasztalataimra hagyatkozhattam.

De amikor a Fülöp-szigeteken voltam, ezeket nem tapasztaltam meg -szerencsére- és a nyomor ezen a szigeten nem volt számomra nyomasztó. 

Teljes körű biztosítást az Uniqua Biztosító-nál kötöttünk, betegségre, lopásra, elrablásra. Ez a biztosító az egyetlen, aki olyan utasbiztosítást köt, hogy nem kell 90 naponként megszakítani az utat és hazajönni. Egy érdekes dolog van vele, hogy bár egy éves, határozott idejű biztosítás, mégis le kell mondani az évforduló előtt, mert különben automatikusan meg hosszabbodik. 

Minden nap pakoltunk, én kifestettem a házat, lefestettem a kerítést és beépítettem a padlást, hogy oda felpakolunk minden könyvet, ruhát, játékot stb..

Nem volt kis feladat ezt a rengeteg dolgot egyedül megcsinálni, ezért mindenkinek volt feladata.

A gyerekeknek vizsgázniuk kellett a következő féléves anyagból előre, nekik sokat kellett tanulniuk. Zsófi dolgozott és intézte azokat a dolgokat, amik szükségesek a kinti munkájához. 

Regisztrált a Skype-ra és előfizetett egy korlátlan csomagra, így itthoni tarifával tudtunk haza telefonálni bármikor. Ez nagyon jó dolog, fontos, hogy legyen internet elérhetőség mindig. 

Ahhoz, hogy tudjuk az itthoni utalások SMS kódjait fogadni, egy magyar feltöltő kártyás telefont vittünk magunkkal. Ez is szuperül működött, egyszer sem volt vele gond. A számlavezető Budapest Bank-nak is szóltunk, hogy Ázsiába megyünk, ott használjuk majd a bankkártyát, nehogy letiltsák.  

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

4. Fogadalmunk

4. Fogadalmunk

Egy sima költözés is óriási logisztikai feladat, nemhogy egy másik földrészre való átköltözés. 

2. Hogyan tovább?

2. Hogyan tovább?

Telt-múlt az idő itthon, de nem tudtam szabadulni az érzéstől, hogy Puerto vissza vár.