Mit igyunk a Fülöp-szigeteken?

Fülöp-szigetek,Sör,Bor
Tegnap vegetáriánus étteremben vacsoráztunk! Rendkívül finom ételeket raktak össze. Nagyon szeretem a vegetáriánus konyhát, bár erősen húsimádó vagyok. 

Egy baj volt, hogy az esti söröm helyett, jeges tejes teát ittam a vacsorához. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy sokat iszunk, de azért iszogatunk. 

A európai italok aránylag magas árban vannak, de a helyiek NEM! 

Sajnos a bor Ausztrál és az ára a csillagos eget veri ezért a fröccsöt elhagytuk már az első hetekben. De van itt helyi sör, rum, konyak, gin. Mindegyik hibátlan.

A sörök közül a San Mig Light-ot szoktam inni. Ez egy könnyű sör, 100 kalóriával. Szinte fogyaszt. Ennek van almás és citromos változata is, mindegyik hibátlan. Palackkal együtt 180Ft. Persze van ennél erősebb sör a haladóknak, San Miguel Pilsen és Red Horse néven futnak. Nekem a Pilsen még csak-csak, ha nincs light. A Red Horse nagyon erős.
Aztán itt vannak az égetett szeszek, jövedéki adó nélkül. A Tanduay rum és az Emperador brandy.

Hááát, ezek sem rosszak. Colával elmegy, de calamasi szörppel, kifejezetten jó. 1l ára kb. 5-600 Ft. Ennyiért kötelező inni.

Különlegesen jó minőségű rumok is vannak, mint a Don Papa rum, de ezek ára azért jóval borsosabb mint a többi, de így is a harmada mint az otthon forgalmazottaknak. Vannak városi pletykák, hogy páran már meghaltak az olcsó alkoholoktól. Lehet valami igazság alapja, mert ha véletlenül vasárnap megyünk strandra, akkor mindenfelé totálisan részeg Filippínók botorkálnak. Üldögéltem a kis kocsmánkban és gyönyörködtem a berúgott férfiak performanszában ahogy próbálnak a tenger felé araszolni, – mint a kis teknősök akik frissen keltek ki a tojásukból és csak az ösztönükre hagyatkozhatnak a víz irányával kapcsolatban – hogy ott egy kis frissítő hideg sokk esetleg segít rajtuk. Nem olyan hideg a tenger, hogy bármilyen sokkot okozzon a szervezetnek.

Néztem egy fickót, aki egyszerűen arccal előre beledőlt a vízbe, majd mozdulatkanul úgy maradt. Ilyenkor nem behatárolható az idő, hogy csak 5 másodperce vagy már percek óta fekszik arccal a vízben.

Mondom is a havernak, hogy egy csávó fekszik a vízben arccal a homokban elképzelhető, hogy lassan megfullad.

De nem különösebben izgatta fel a tudat, hogy esetleg elveszt egy fizető vendéget, csak annyit mondott, hogy majd ha nem kap levegőt úgyis kirakja a fejét. Hát remélem ezt mondta és nem azt, hogy azonnal hív mentőt és addig én emeljem ki a fickó fejét. Mindenesetre egyszer csak a srác felemelte a fejét és kimászott a habokból, majd a világ legtermészetesebb módján, vizes ruhában végigmászott a homokban és visszaült a társaságba ahol hasonszőrű férfiak cigarettázva énekelgetnek. Érdemes kipróbálni, hogy farmerba bemész a Balatonba, majd belefekszel a homokozóba és utána az egész napot abban a ruhában töltöd. A gondolatától is megőrülök.
De persze itt cigizni is megtérül. Én is erősen gondolkodom : ), hogy spórolásból visszaszokom, mert az ezüst Marlboro ára 400Ft körül mozog.
És ha, már élvezkedünk, akkor befizethetünk egy masszázsra, ami olyan mintha összetörnének, csak 1200Ft-ért.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.