5+1 tipp a gyerekek utazótáskáinak bepakolásához

utazás,gyerekkel,pakolás,bőrönd
Aki utazott már gyerekekkel, az pontosan tudja, hogy mennyi mindenre van szükségük ahhoz, hogy nyugodt és gondtalan utazásban legyen részük. 

Aki utazott már gyerekekkel, az pontosan tudja, hogy mennyi mindenre van szükségük ahhoz, hogy nyugodt és gondtalan utazásban legyen részük. 

Ha csak pár napos mini szabira mentek, vagy akár hosszabb időre, a pakolás egy elengedhetetlen feladat. Mindenki összepakolja azokat a számára elengedhetetlenül fontos dolgokat, amire aztán a kirándulás során rájön, hogy teljesen fölösleges volt elcipelni a világ másik felére.

A globalizáció egyik nagy előnye, hogy mindent kapni lehet mindenhol.

Persze vannak dolgok, amiért nem keresgélne az ember hosszú órákon át egy-egy adott üzletet, hogy elköltsön egy rakás pénz olyan dologra, ami amúgy otthon ott maradt az asztalon.

Természetesen egy autós kiránduláshoz sokkal több mindent lehet bepakolni, mint egy párnapos repülős városnézéshez. 

1. Válasszatok közösen olyan táskát, ami felvihető a fedélzetre

Ha repülővel utazunk minden légitársaság meghatározza, hogy a fedélzetre mekkora csomagot vihetünk fel magunkkal ingyenesen. A méretek alapján az otthon található táskái közül közösen válasszatok ki egyet, amit ő pakolhat be egyedül.

 

2. Pakolja össze a saját utazáshoz szükséges cuccait 

Pakoljon mindent össze, amit szeretne! Ne szólj bele, hogy szerinted ez vagy az hülyeség, mert lehet az a kis tárgy, amit te nem is értékelsz, neki a biztonságot nyújtja. Tegyétek a szoba közepére az összes kiválasztott dolgot és kezdje el egyedül belepakolgatni a táskába!

 

3. Közösen optimalizáljatok

A kiválasztott táska sokkal hamarabb meg fog telni, mintsem a kiválasztott tárgyak elfogynának a szoba padlójáról.
Ekkor szoktunk leülni és közösen végig gondolni, hogy mik a legfontosabb dolgok, amire szüksége van az utazáshoz.
Általában kell egy kis alvóka meg valami pokróc. Aztán még két plüss, akik még nem utaztak külföldre.
Rendszerint a legnehezebb kérdés, hogy melyik kis állat figura maradjon itthon. Nehéz eldönteni ezt kérdést. 

 

4. Legyenek feltöltve a játékok, legyen külön fejhallgató

Biztos vagyok benne, hogy minden gyerek a repülőút első pár percében izgatottan néz ki az ablakon, majd abban a pillanatba, hogy eléri a gép a repülési magasságot, őrült unalom tör rájuk. Ezért fontos, hogy a tablet vagy a telefonjuk legyen teljesen feltöltve. Indulás előtt pár nappal mindig átnézzük, hogy milyen filmeket nézne szívesen a repülőn és azt feltöltöm a kütyüjére. Fontos, hogy ellenőrizd elidulnak – e  a filmek, mert ha nem, az nagy kapufa. Elsősorban neked, mert végig szórakoztatnod kell. 

Mi csak olyan fejhallgatót veszünk, ami puha bőrrel van kipárnázva, különben pár óra múlva fájni fog a füle körül.

 

5. Vidd a saját kulacsát

Már régóta az a szabály, hogy folyadékot nem lehet felvinni a repülőgépekre. 

Vigyétek el a gyerek kedvenc kulacsát nyugodtan magatokkal üresen. Ha üres, akkor átengedik a biztonsági kapukon minden probléma nélkül. A terminálon belül mindenhol a világon vannak ivókutak, ahol nyugodtan tele töltheted a palackot, azt már felviheted a repülőre.

 

+1

Ha még sem fér bele minden a táskába, akkor a plüss macit nyugodtan viheti a kezében, nem fognak szólni érte. 

Ezzel egy fontos dolog van! Neked innentől kezdve nem csak a gyerekre, de a macira is figyelned kell, mert a nagy izgalomban tuti elhagyja valahol! 

Az meg maga a pokol!!!

Karolina Grabowska fotója a Pexels oldaláról

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.