Arby’s Moriarty NM

Arby's
Az Arby's egy amerikai gyorsétterem lánc, amely több mint 3300 étteremmel rendelkezik, és a bevételek tekintetében a harmadik helyen áll az államokban.

2017 októberében a Food & Wine az Arby’s-t „Amerika második legnagyobb szendvicsláncának (a Subway után)” nevezte.

Az Arby’s-t 1964. július 23-án alapították az Ohio állambeli Boardmanban a Forrest és Leroy Raffel testvérek, egy éttermi felszereléssel foglalkozó vállalkozás tulajdonosai, akik úgy gondolták, hogy van piaci lehetőség egy olyan gyorséttermi franchise-ra, amely a hamburgertől eltérő ételeken alapul.

Éttermeiket Big Texnek akarták nevezni, de ezt a nevet már használta egy akroni vállalkozás. Ehelyett az „Arby’s” nevet választották, amely az R. B., a Raffel Brothers kezdőbetűin alapul; bár gyakran összetévesztik a Roast Beef.

A Raffel testvérek 1964. július 23-án nyitották meg az első éttermüket az Ohio állambeli Boardmanban, Youngstown mellett. Kezdetben csak sült marhahúsos szendvicseket, burgonyachipset és üdítőket szolgáltak fel. Az előkelőbb vendégkör megnyerésének reményében az Arby’s belső kialakítása szándékosan fényűzőbb volt, mint az akkori tipikus gyorséttermeké.

Az 1970-es években az Arby’s terjeszkedése évi 50 üzletet jelentett. Ez idő alatt számos új menüt hozott létre, köztük a Beef ‘n Cheddar-t, a Jamocha Shake-et, a csirkés szendvicseket, a Curly Fries-t és két jellegzetes szószt: Arby’s Sauce és Horsey Sauce. 1985-ben sült burgonya került az étlapra. A Curly Fries-t kezdetben Curly-Q Fries néven vezették be 1988-ban. 1991-ben a gyorsétterem-iparban elsőként kínált teljes „lite” menüt, számos 300 kalória alatti és 94 százalékban zsírmentes szendvicset és salátát.

A családi vállalkozás 1970-ben részvényeladással próbált részvénytársasággá alakulni, de a tőzsdei bevezetés végül nem valósult meg. 1976-ban a család 18 millió dollárért eladta a céget a Royal Crown Cola Company-nak, Leroy Raffel pedig három évvel későbbi nyugdíjazásáig vezérigazgató maradt.

Nekem annyira tetszett a logója a helynek, hogy tüstént felkerestem a legközelebbi Arby’ éttermet és jó alaposan bekajáltam a kínálatukból. Hajszál vékonyra szeletelt füstölt marhahús egy finom buciban. Hozzá a ház elengedhetetlen csavart, fűszeres sült burgonyáját toltam, desszertnek meg lecsúszott egy gyros. Inkább görög ihletésű, mint török a gyros.

Katt ide:

ARBY’S ROAST BEEF SHANDWICH

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.