Bármilyen formában készíthető, lehet csirkés, halas, rákos, tofus vagy csak egyszerűen zöldséges.
Most egy egyszerű csirkés, rákos variációt készítünk.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1/4 fej fejes káposzta
- 1 csomag újhagyma
- 1 db kaliforniai paprika
- 40 dkg csirkemell filé
- 8 db garnéla
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 csomag kb. 0,5 kg vermicelli tészta ( kínai üvegtészta)
- fél liter húsleves alap ( kockából is tökéletes )
- 3 ek. szója szósz
- 1dl olaj
- bors
Hasonlóan mint a pirított rizsnél, itt is minden alapanyagot előkészítünk kezdés előtt.
A csirkemellet kb 1×1 cm-es, a vöröshagymát kis kockákra, a többi zöldséget pedig csíkokra vágjuk.
A csirkemellet és a tisztított garnélákat forró olajon lepirítjuk, majd kitesszük egy tányérra pihengetni.
A maradék olajat beleöntjük a wokba, és mikor forró az olaj, akkor mehet bele a hagyma, egy kis dinsztelés után a fokhagyma és a répa. Az edényt kevergetés közben néha rázogatni is lehet. Az olyan látványos!
A paprikát az újhagymát és a káposztát is belepakoljuk az edénybe és folytatódhat a pirítás.
Csak egy picit kell, hogy összeessen a zöldség és rögtön önthetjük bele a szóját és a húslevest. Ha elkezd forrni akkor tehetjük bele a tésztát. Gyakori keverés mellett mérsékelt lángon főzzük tovább. A tészta szépen elkezdi majd felszívni a folyadékot és közben megpuhul.
Egy picit még pirítjuk, megszórjuk egy kis borssal. Sóval nagyon óvatosan, mert a szója és a leves is sós. A végén a csirkét és a rákot is visszatesszük a tésztába és jól összeforgatjuk az egészet.
Tálaláskor friss calamansit adnak hozzá Ázsiában, de ha nincs otthon ilyen gyümölcsünk, akkor lime szeletekkel tálaljuk.
Jó főzőcskézést!