Grillezett pak-choi szezámos gyömbéres szósszal

Grillezett pac-choi
A pak-choi a kínai kel egyik fajtája, Ázsiában igen népszerű!

Ezek a fajtájú zöldségek nem képeznek fejet, hanem a zöld levéllemezeik világosabb hagymás aljúak és sötétzöld levelekben végződnek.

Ízre a spenót és a vízigesztenye közé tehető, de kissé édesebb és enyhén borsos felhanggal rendelkezik.

Nagyon szeretjük, mert ropogóssága és lédúsága miatt a nagy melegben egy egészséges, szuper egyszerű vacsorát lehet készíteni belőle.

Magyarországon a Lidl-ben lehet kapni.

Lássuk a receptet:

  • 2 db pak-choi
  • 1 db tojásnyi lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél sárgarépa
  • 2 ek. gyömbér 
  • 1 db kis chili paprika
  • 1 ek. friss koriander
  • 1 szál újhagyma
  • 1-2 ek. szezám mag
  • 1 dl szója szósz

Az arányokat úgy változtathatod, amilyen hangulatod van! Lehet csípősebb vagy hagymásabb, amit csak szeretnél, mindenhogy szuper finom lesz!

A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ha egy kicsit összeesett, akkor mehet rá a vékony karikákra, majd apró csíkokra vágott sárgarépa. Egy perc után dobjuk rá a zúzott fokhagymát és az összevágott gyömbért. Így együtt pirítjuk tovább őket, ügyelve arra nehogy megégjenek. Ha szükséges löttyinthetsz alá egy kis vizet. Addig csináljuk a műveletet még a répa kicsit megpuhul, de nem kell szétfőzni. Inkább minden  összetevő maradjon ress, mint puha. Végül nyakon öntjük a szója szósszal, repülhet bele az összeaprított chili, koriander és újhagyma, no meg a szezámmag.

Egyet-kettőt forgatunk rajta és félre tesszük pihenni.

A pak-choi-t hosszanti irányban vágjuk ketté és az így kapott négy fél zöldséget grillezzük meg, hogy szép csíkosak legyenek.

Mikor szépen megpirultak, a szójás öntetet rákanalazzuk a vágott felére.

Frissen érdemes fogyasztani, mikor még a zöldség meleg, nagyon lédús és ropogós. 

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Japán tojásleves

Japán tojásleves

Gyerek koromban annyira utáltam a tojáslevest, hogy hisztéria  rohamot kaptam, ha anyám ilyen levest készített.