Ezek a fajtájú zöldségek nem képeznek fejet, hanem a zöld levéllemezeik világosabb hagymás aljúak és sötétzöld levelekben végződnek.
Ízre a spenót és a vízigesztenye közé tehető, de kissé édesebb és enyhén borsos felhanggal rendelkezik.
Nagyon szeretjük, mert ropogóssága és lédúsága miatt a nagy melegben egy egészséges, szuper egyszerű vacsorát lehet készíteni belőle.
Magyarországon a Lidl-ben lehet kapni.
Lássuk a receptet:
- 2 db pak-choi
- 1 db tojásnyi lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél sárgarépa
- 2 ek. gyömbér
- 1 db kis chili paprika
- 1 ek. friss koriander
- 1 szál újhagyma
- 1-2 ek. szezám mag
- 1 dl szója szósz
Az arányokat úgy változtathatod, amilyen hangulatod van! Lehet csípősebb vagy hagymásabb, amit csak szeretnél, mindenhogy szuper finom lesz!
A lila hagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Ha egy kicsit összeesett, akkor mehet rá a vékony karikákra, majd apró csíkokra vágott sárgarépa. Egy perc után dobjuk rá a zúzott fokhagymát és az összevágott gyömbért. Így együtt pirítjuk tovább őket, ügyelve arra nehogy megégjenek. Ha szükséges löttyinthetsz alá egy kis vizet. Addig csináljuk a műveletet még a répa kicsit megpuhul, de nem kell szétfőzni. Inkább minden összetevő maradjon ress, mint puha. Végül nyakon öntjük a szója szósszal, repülhet bele az összeaprított chili, koriander és újhagyma, no meg a szezámmag.
Egyet-kettőt forgatunk rajta és félre tesszük pihenni.
A pak-choi-t hosszanti irányban vágjuk ketté és az így kapott négy fél zöldséget grillezzük meg, hogy szép csíkosak legyenek.
Mikor szépen megpirultak, a szójás öntetet rákanalazzuk a vágott felére.
Frissen érdemes fogyasztani, mikor még a zöldség meleg, nagyon lédús és ropogós.
Jó főzőcskézést!