Koppenhága

Irány Dánia
A Skandináv országok valamit nagyon tudnak. Rend, nyugalom és tisztaság mindenfelé.

Dánia rövid időre feloldotta a beutazási korlátozásokat még tavaly, ezért a tél beállta előtt volt szerencsénk Koppenhágában eltölteni egy napot, és mondhatom, hogy fantasztikus hely.

Az árak a mi szűk költségvetésünkhöz mérten, kissé magasak, de vittünk Malmőből pár szendvicset, melyet a késő őszi napsütésben, a tengerparton tudtunk kényelmesen elfogyasztani.

Amúgy is nagyon szeretem, hogy a Skandináv országokban mindenhol lehet piknikezni, nem néznek lesajnálóan.

Svédországból, Malmőből átjutni Dániába, gyerekjáték és nagyon izgalmas a tengeri hídon átkelni. 

A vonatok nagyon tiszták és biztonságosak, még WC is van rajtuk és, ami nagyon meglepő a magyar vasutakhoz szokott utazóknak, hogy tiszta. 

A Malmői pályaudvarnál, egy hatalmas fizető parkolóban tudod a kocsit hagyni, míg átmentek Dániába.

Koppenhága

Jegyvásárlás

A vonatra vagy metróra való felszállás előtt a jegyedet a automatákban tudod megvenni, amelyek dán készpénzt és a legelterjedtebb hitelkártyákat fogadják el, vagy a 7 Eleven boltokban a vonat- és metróállomásokon. A koppenhágai repülőtér érkezési csarnokában és a koppenhágai központi pályaudvaron a jegy automaták mellett DSB jegypénztár is található. 

A koppenhágai buszokon is van lehetőség arra, hogy a sofőrtől vásárolj jegyet, ha viszel magaddal aprópénzt.

Ugyanaz a jegy használható a metróban, a buszon, a vonaton és a kikötői buszon. Mindig legyen nálad a jegyed, arra az esetre, ha a kalauz kérné. Az érvényes jegy nélküli utazás 750 DKK-ig terjedő bírságot von maga után.

Vannak applikációk melyek segítségével telefonról is tudsz jegyet venni, de ebben az esetben is – mint  Svédországban – szükséged lesz 3g vagy wifi kapcsolatra.

Koppenhága kártya

Ha a reptéren vásárolsz Copenhagen Card kártyát nem kell aggódnod a zónák és a jegyárak miatt, mivel korlátlanul utazhatsz az egész fővárosi régióban (beleértve a koppenhágai repülőtérre/repülőtérről való utazást is). Emellett ingyenes belépést biztosít több mint 80 látnivalóba és múzeumba, valamint kedvezményeket számos étteremben, kávézóban, városnéző programon stb. 

A Copenhagen Card 24, 48, 72, 96 vagy 120 órán keresztül érvényes.

A Copenhagen Card- ot egyszerűen előrendelheted online, és Koppenhágába érkezéskor átveheted A Copenhagen Card- ot például a koppenhágai repülőtéren, és azonnal használhatod, például a belvárosba tartó metrónál

Kerékpár

Ha igazi Koppenhágaiként szeretnél egy napot eltölteni, akkor bérelj egy bringát, pattanj fel a nyergébe és járd be a várost. Mindenhol szuper bicikli utak vannak a városban.

Koppenhágaban a biciklizés az élet szerves része! Mindenki biciklizik éjjel-nappal, télen és nyáron.

Látogass el erre az oldalra és fedezd fel a várost!

 

 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.