Óriás piros hintaszék Fanning MO

Piros hintaszék
Hatalmas piros hintaszék az út mellett!

Nekem európai utazónak Amerikában a múlt megőrzése és vele együtt élése sokkal jobban lenyűgözött, mint ezek a gigantikus út menti látványosságok. Egy hatalmas hintaszék. Piros szék, ami régebben volt kék is. Ez egy látni való, de sokkal izgalmasabb egy régi kocsi, vagy hűtő esetleg egy antik bútor darab, ami a mai napig még funkcionálisan működik.

No, de megnéztük a nagy piros hintaszéket!

A Route 66 „Red Rocker” egy óriási piros hintaszék, amelyet a híres és történelmi 66-os út mellé építettek.
1946-ban Fanning „hintaszék központként” volt ismert az ott épült öt hatalmas vörös építmény miatt. Ezek közül hármat a 66-os úton, kettőt pedig a közelben építettek. A legismertebb az út mentén található benzinkút előtt található, amely ma is látható.
A későbbi években többször átépítették és felújították, hogy a hintaszék stabil és biztonságos legyen. Volt idő, amikor az egyik lába letört, de megjavították.

A Route 66 hintaszék 6m hosszú, 4 magas és 2m mély. Egy nyolcszög alakú betonalapzaton áll, amely az alján 2,7m vastag.
A hintaszék összesen 38000 kg-ot nyom
A hinta talp kialakítása és felépítése az 1940-es évekre nyúlik vissza, de 1964-ben felújították olyan tényezők miatt, mint az erózió és a rossz állapot. A hintát 1993-ban másodszor is megjavították, 13 acélrúddal az alján, valamint üvegszálas megerősítésekkel a hintalábaknál.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.