Chicago – Saint Louis – Rolla 646 km
1.nap

gemini giant
Magunk mögött hagyva Chicago felhőkarcolóit és búcsút intve a Michigan tónak rákanyarodtunk az útra mely átszeli Amerikát a keleti parttól a nyugati partig.

Az amerikai kisvárosok rendre követik egymást a térképen, de a valóságban néha eltévedtünk és elkeveredtünk. 

A városok között végelláthatatlan kukoricamezők húzódnak melyeket csak a fajtájukról kitett ismertető táblák alapján lehet megkülönböztetni.

Rögtön az első városka Joliet, mely a Blues Brothers című film első jelenetéből lett híres, ahol is John Belushi kilép a börtönből és a kapu előtt várja Dan Aykroyd egy kiszuperált rendőr autóval.

Tovább haladva a tervezett útvonalunkon a következő megállónk Wilmington városka melynek keleti bejáratánál ott magasodik egy hatalmas zöld ember, aki egy rakétát tart a kezében. 

A mellette lévő étterem, melyet LAUNCING PAD névre keresztelt a tulajdonos, sajnos lerobbanva üresen állt. ( azóta megnyitott )

Az étterem 1956-ban egy kis hot-dog fagylaltboltként indult Dari Delite néven. 1960-ban az éttermet John és Bernice Korlic vásárolta meg, és 5 évvel később átnevezték az éttermet The Launching Pad Drive-in-re. Hogy megörökítsék az USA és az oroszok közötti űrverseny korát, vásároltak egy 28 láb magas űrhajóst, amelyet a kaliforniai International Fiberglass cég készített. Egy helyi névadó verseny révén az új szobrot Gemini óriásnak nevezték el a Gemini űrmissziók után. Korlicsék a lányukkal és annak férjével együtt üzemeltették az éttermet, és 47 éven át sikeresen működtették, amíg 2007-ben el nem adták a Launching Padet. Sajnos a következő tulajdonos 5 év után bezárta az éttermet, ami ezek után gondozatlanul és szeretetlenül állt.

Az első napra tervezett túránk elég hosszúra sikeredett és túlságosan gyorsan haladtunk.

Volt ahol felkeveredtünk az autópályára és nem tudtunk lekeveredni róla, így kimaradtak falvak. 

Mindent látni akartam és mindent érezni, de be kellett, hogy lássam ez így nem fog menni. 

Megálltunk egy Wendy’s étteremnél, hogy átgondoljuk a következő hetek történéseit.

Megbeszéltük, hogy minden nap reggeli után reggel 8 körül elindulunk és délután 4-5 ig autózunk. Közben mindent megnézünk és egyszer legalább eszünk valami. Tudniillik, ha nem eszem állítólag elviselhetetlen lesz a természetem. 

Ezt azért nem hiszem el teljes mértékben, mert ha nem eszem akkor Zsófi egyre idegesítőbb dolgokat csinál pusztán azért, hogy engem megőrjítsen.

Szerencsére azért kajáldák vannak bőven az út mellett.

Elrohantunk Saint Louis mellett és meg sem álltunk Rolláig. 

Esőre a Pearl tree Inn – ben érdeklődtünk  van-e kiadó szobájuk, de az árak magasak voltak a mi pénztárcánkhoz képest ( 119$ ) , ezért átmentünk a Quality Inn – be ahol ( 89$ ) már megfizethető szobát kaptunk reggelivel.

Zene: https://open.spotify.com/track/2GyH5rvdnfkjzsTFaWrrov?si=20af6c6aaa484438

 

 

 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.