Centrum áruház Palawanon

Gitár,Palawan,Bevásárló
Ahogy telik az idő, egyre jobban megismerjük a városunkat. A kisebb utcákat és a nagyobb sugár utakat. A kis utcákban nincs semmi érdekes, ezért oda nem is megyünk be.

Majdnem minden nap elmegyünk bevásárolni, ez egy jó program arra, hogy további felfedezéseket tegyünk. Elég sok áruház van, hasonlítanak az otthoni Centrum áruházhoz, vagy a WestEnd-hez. A kínai áruház Centrum jellegű, míg a másikat a leggazdagabb filippínó család építtette egy pár éve. Minden nagyobb szigetre tettek egy SM Store-t. Szép csillogós, klassz boltokkal, mozival, éttermekkel. A kínaiba meg mindent “is” lehet kapni és egy kicsit olcsóbb. Több szintes áruház, az aljában az élelmiszer, középen a ruházat a legtetején pedig a hangszer és egyéb háztartási cikkek. Ugyanúgy, mint nálunk, minden „szart” lehet itt is kapni és a pénztárnál adnak blokkot.

Az utcán is vannak kis boltok.

A kis boltokban többnyire „kis” kiszerelésű dolgokat lehet kapni és olyanok, mint régen nálunk a Trafikok, nem lehet bemenni, válogatni, hanem egy ablakon keresztül kapod meg az árucikket. Itt vehetsz egy szál cigit, vagy egy adag sampont vagy egy adag mosóport stb..

A helyi szegényebbek ilyen kis üzletekben vásárolnak, mert napszámos a fizetésük, így csak kevés pénzük van naponta. Állítólag a nagy multik, akik itt is jelen vannak, a 2008-as gazdasági válság hatására vezették be a kis kiszereléseket, mert az embereknek nem volt pénzük arra, hogy egy egész flakon akármit megvenni. Sört és rumot nem árulnak kicsomagolva, de azt hiszem a gazdasági válság inkább csak a samponos céget érintette, mint a piásokat. 

Visszahozták a bojlert, de még mindig nem jó. A szúnyoghálót még várjuk.

Egyik este egy akkora csótány volt az ágyunkban, mint a hüvelykujjam!

Sosem hallottam még Albit így sikítani. Azt mondja, hogy kevés bogártól undorodik, de amitől nagyon az a csótány. Érdekes, mert még sohasem látott csótányt. A fehér falon szépen sokasodnak az elkent szúnyog nyomok. Lassan aktuálissá válik a szúnyogháló!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.