Kedvenc gyümölcseink

Fülöp-szigetek,Kókusz,Banán
Megjött a szúnyogháló!!! Minden ablakra felszerelték, de mivel egy üveg sem lett megmosva, így az összes ablak koszos maradt.

Rájöttem, hogy a  falakon lévő fekete csíkok nem csiga, hanem gekkó ürülék. Ez annyiból megnyugtatott, hogy nem csigákkal lakunk együtt. Már Magyarországról bejelentkeztem helyi puertói csoportokba, hogy előre tudakozódjak a városi dolgokról. Vannak autós csoportok, motoros, ingatlan, étel stb.

A tripadisor segítségével jobbnál jobb éttermeket fedezünk fel most, hogy még nem eszünk húst, szuper vegetáriánus étteremre bukkantunk.

Annyira olcsó, hogy nem tudunk annyi ételt enni, hogy négyen elérjük az 1000 PHP-t.

Most van a szezonja a Longszat avagy sárkányszem gyümölcsnek. Érdekes kis gyümölcs. Olyan, mint a licsi. Kemény külső héj, belül kocsonyás állag, nagyon keserű maggal. Úgy döntöttünk, nem esszük meg ezentúl a gyümölcsök magjait. Sok trópusi gyümölcsnek kocsonyás a termése.

Ha már a piacon voltunk, vettünk Mangosztán avagy király gümölcsöt. Ez is hasonló az előző gyümölcshöz. Talán kicsit édesebb a gyümölcshús, de nehéz a magról leszopogatni.
Ananász ültetvények a városon kívűl vannak. Sokáig azt hittem, az ananász fán nő, de itt közelről láthattuk, hogy a növény a földön van és a közepéből nő ki a gyümölcs.

Banán és kókusz korlátlan mennyiségben van mindenhol, de az banán sokkal finomabb mint amilyen otthon van. Az a neve, hogy lady finger.

Olyan picike, mint egy női ujj. Édeskés, citromos, aromás. Kókuszból a fiatal kókusz a legfinomabb. Sok kókusz víz van benne és a húsa lágy puha. Bambusz szívószállal szoktuk iszogatni a parton és ha kiürült, akkor kettévágják és a zöld külső héjból kanyarítanak egy kis darabot, ami tökéletes kanál a kókuszhús kikanalazásához. Személy szerint inkább sört szoktam inni, mert bár nagyon egészséges a kókusz, sokszor belefutok, hogy igénybe kell vennem a parti WC-t, ami nem olyan kellemes. 

A vízmelegítő is megérkezett, már forró vízben tudtunk zuhanyozni este. 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.