Három nap net nélkül

Nagtabon,Beach,Tenger
 Három nap után ma reggel, pontban 7.30 kor visszajött az internet.

Az egész városban nem volt net, de senkit nem érdekelt.

Történt ugyanis, hogy péntek délután egyszer csak, minden előzetes jelzés nélkül elment a net. Ha nincs net, nincs munka és nincs telefon. Semmi baj, előfordul mindenhol, hogy akadozik a szolgáltatás, majd gyorsan megcsinálják, gondoltuk mi jóléthez szokott európai nyekenyóka brigád.

A péntek, így vagy úgy, de eltelt net nélkül, szombaton meg úgyis megyünk a Nagtabon beachre, ahol se villany, se víz, se net, úgyhogy ott amúgy is önmagunkkal kell foglalkoznunk.

Mindenki izgatottan nézegette a telefonján a kis wifi jelet miután hazaértünk a strandról, de nem működött a net még mindig.  Unalmamban és elkeseredésemben azt találtam ki, hogy visszakövetem az internet vezetéket odáig, ahol bejön a lakóparkba és onnan keresek egy lecsatlakozást, bekopogok abba házba, ahova bemegy és megkérdezem van-e nekik netjük? Így is tettem, nagy meglepetésemre kijött egy nő mosolyogva és elmondta, hogy a net már pénteken elment náluk is.

Írtam már, hogy minden nyelven beszélek, csak legyek ott személyesen, ezért a telefonos ügyfélszolgálatot nem tudom felhívni.

Igazából fel tudnám hívni, de nem érteném úgysem, amit mond, akkor idegesen össze-vissza vigyorognék, aztán duzzogva beülnék a sarokba mint egy hóka buddha. 

Úgyhogy már tudtam, hogy a net pénteken délután ment el. Arra a kérdésemre, hogy 

MIKOR LESZ MEGINT NET? – nem tudott válaszolni. 

De még mindig mosolyogva, kicsit lesajnálóan és kérdőn jelezte, hogy hétvége van, és senki nem dolgozik ilyenkor, értsem meg, hogy a szerelőknek is hétvégéjük van. 

Ekkor kicsorgott a nyál a számból és hazamentem, bültem a sarokba, kihúzott háttal, hogy senki ne mondhassa rám, olyan vagyok, mint egy hóka buddha. Legalább ennyi. Dühünkben megittuk az alkohol készletünket a Zsófival. 

Vasárnap még mindig nem javult meg a net, de legalább a fejem is fájt. Akkor láttam, hogy a kretén szúnyogháló szerelő nem rakott a fürdő ablakára hálót. De ez olyan ablak amin olyan üveg van, mint otthon a spelettában a fa, csak az nem jön be rajta, ami nem akar. 

Inkább lementünk a strandra.

Hétfőn 7.30- kor megjött a net. Azt állítják a helyiek, hogy egy halászhajó eltépte az optikai kábelt a víz alatt és ez okozta a kimaradást.

Szerintem meg az történt, hogy pénteken, aki utoljára elment a szolgáltató irodájából, véletlenül lekapcsolta a központi kapcsolót és egész hétvégén rágta a körmét, hogy hétfőn elsőnek érjen be 7:30 -ra a munkahelyére és mielőtt a többiek észreveszik, visszakapcsolja a netet. 

Ez volt az első olyan jel számomra, hogy túlságosan is függünk olyan dolgoktól, amiket nem tudunk irányítani magunk körűl.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.