Csak az tudja micsoda kín, akinek összeér a combja!

Fülöp szigetek, naplemente
Mikor a jóisten leült a tervező asztalához és megrajzolta Ádámot, még maradt ideje és energiája rajzolgatni, így alkotta meg a kövér embert. 

Nem gondolom, hogy ez másként lehetett, mert ilyen tökéletes szívatás nem tud csak úgy összejönni, hogy egy hal kimászik a tengerből és lesz lába, aztán meg emberré válik. 

Nézzük, miért gondolom így!? 

Az nem lehet véletlen, hogy az embernek minden testrészét szőr fedi, kivéve a fejét, mert ott viszont látványosan kopaszodik. Az sem lehet véletlen, hogy mindegy mennyi időt tartózkodsz napon és kened magad a legmodernebb barnító krémekkel, vagy nem használsz semmit, mert olyan bőrt kaptál, ami nem barnul, csak pirosodik. Ezért mindig úgy nézel ki, mint egy pörzsölés utáni malac. De amúgy sem találsz senkit a családodban aki szívesen bekenné a bekecset a hátadon. De ha már az egész testedre szőrt rajzolt a teremtő, legalább egységeset rajzolt volna, de nem, fontos, hogy nagyobb foltokban legyen. 

A tengerparti séta vizes nadrágban maga a rémálom, mert a nagyon érzékeny puha comb belső bőrödet, -ahova nem került szőr valamiért-, már egy kèt homokszemcse is képes akár napokig tartó vörösen izzó szenvedést okozni. 

Miután nincs hajad, te vagy az egyetlen, aki felhős időben is sapkában fürdesz, amit persze rendkívüli lazasággal próbálsz ellensúlyozni, meg azt, hogy rommá égett a vállad 4-6 perc alatt. 

Aztán beállsz a fiatalok közé frizbizni, mert a kisebbik gyereked megkér, sapkában és pólóban, mert már leégtél, de sem elkapni nem tudod a frizbit, sem eltalálni nem tudsz semmit vagy senkit, ezért feltartott kézzel, -hogy bocs srácok, de eszembe jutott valami jelzéssel- , szinte gazella szökkenéssel elhagyod a pályát izzadva ès lihegve, visszatartva a sziszegést, amit az okoz, hogy a talpadon a puha baba bőrt égeti a forró homok. 

Nem ülsz a többiek közé le a földre, – mert csak a törökülés megy, mintha valami piros buddha lennél – akik éppen a másfél óra jogázást hagyták abba a tűző napon és visszatértek a kis büfé árnyékába, ahol még lelazítják a napbarnított testüket.

Ebédre esznek egy szál szárzellert és langyos uborkás vizet kortyolgatnak hozzá, mindezt olyan lassan, mintha az ő szervezetük nem üvöltene a folyadékért.

Mellettük a korombeliek sört isznak Tanduay-al, rajzolt mellszőrrel és fejükön hatalmas sörénnyel. Ezért elvonulok a kocsmába, ahol árnyék van és hideg light sör, ami csak fele annyira hizlaló, mint a normális sör. Itt otthon vagyok, mindenfelé pirosra égett túlsúlyos emberek, nem beszélgetünk, csak biccentünk egymásnak! 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.