Körbelocsoltuk a szomszédokat!

Hímes tojás
Palawanon a lakosság nagy része katolikus, így itt is ünneplik a húsvétot. Kicsit másként mint nálunk.Egy hétig tart az ünnep, de csak csütörtök és péntek a munkaszüneti nap.

A városban mindenhol mobil kápolnákat állítanak, így bármikor tudsz egy gyorsat imádkozni.

Itt is van tojás festés és keresés. Mi is voltunk tojást festeni és Albi benevezett egy tojás vadászatra is, ahol nyert két papír sárkányt. 

Reggel hozzánk is megjött a nyuszi. Az egész házat telepotyogtatta csoki pesóval és egyéb a kínai áruházban kapható ázsiai édességgel. Nem tudtunk füstölt sonkát szerezni, ezért abált fokhagymás hasaalját csináltam. Kakaós fonott kalácsot még csak hírből sem ismerik erre felé, viszont találtunk helyette ubés kalács szerű dolgot. Inkább olyan az állaga mint a szeletelt kenyérnek otthon.

Az ube egy gyökérzöldség, ami a filippínó konyhában nagyon népszerű. Azon felül,  hogy finom és egészséges, de LILA! Általában fánkokat és sütiket díszítenek vele, valamint fagylaltot is készítenek belőle.

Szóval, lila kalácsot reggeliztünk szalonnával! 

A nagy meleg miatt sokat megyünk klímás áruházakba, ahol mindig nekifutunk, hogy vegyünk nekem fehér pólót. Amíg a többiek keresgéltek maguknak hasznosabbnál hasznosabb holmikat, addig én is megkérdeztem van-e rám póló? És volt! Több fajta is, több méretben. 

Többször felmerült már bennem, hogy nyitok itt egy XXXXL varrodát. Mondjuk, hogy minek azt nem tudom. De olyat, hogy nem varrunk a férfi nadrágnak direkt X lábat, vagy béna mintás inget, a szegény nagydaraboknak úgyis mindegy alapon. Nos kaptam egy nagyon klassz pólót, vállban jó, hason jó, de olyan hosszú volt, hogy a térdemig ért. Úgyhogy elengedtem.

Délután locsolkodni mentünk! A gyerekek az új pólóikban, Zsófi vállán az új táskája én meg mentem hátul a kis viseltes ruhámban. Itt jegyzem meg, hogy a napon szárítástól szerintem összemennek az ingek! 

Szóval mi vagyunk a Camellában az első locsolkodó Magyar társaság. A gyerekek megtanultak egy verset angolul és a locsolásért kaptak tojást is!

I was walking in a green forest,
I saw a blue-violet, 
it had started to wilt, 
may I sprinkle it?

A lehetőségeinkhez képest nagyon jó húsvétot hoztunk össze!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.