Filippinó élet!

Filippino élet
Az ázsiai piacokra csak nagyon magas büntető vámmal lehet hozni kocsit külföldről.

Malájziában nem is láttunk nagyon európai autót és itt Palawanon is csak egy Merci kisbusz roskadozik a Camellában.

Persze nem lepne meg, ha az nem is Merci lenne, hanem csak valami ismeretlen kocsira rászerelték az emblémát.

A tuk-tukok eleje és hátulja olyan, amilyen autót bontottak éppen a környéken. Nagyon sok Japán kocsi van és rengeteg Ford. Mindenki Forddal jár. Pick-up-okat vesznek, de akkorákat, amilyeneket otthon nem látni. Óriási alu felnis, rücskös gumis, műanyag betétes monstrumok. Elől csörlővel meg a tetején mindenféle biz-basszal. 

Találtunk egy üzletet, ahol székeket lehet kapni.

Az irodai széktől elkezdve a REPÜLŐGÉP ülésig mindent. Kettes és hármas széksorok. Ezeket a székeket a platókra szerelik és rögtön ott is lehet utazni. Szék nélkül is utaznak persze, csak így székkel úriasabb.

Gondolom, hogy az összes ilyen kocsi hitelből van, a hitelt meg majd visszakérik. Ezzel szemben nem látok régi autókat és motorokat.

Azt mondják, hogy elrohadnak a sós levegő miatt.

Hát nem tudom. Szerintem csak eldugják előlem. 

Lassan, de biztosan jön az esős évszak. Minden nap egy picit esik az eső, ami elviselhetővé teszi a meleget.

Nagyon érdekes, hogy a strand is szépen lassan, megtelik élettel. Egész nap felhős az ég, nem süt a nap. Persze, így is leégtem. Lementünk a strandra az esőben, gondoltuk csak mi vagyunk ilyen hülyék, hogy ebben a szar időben fürdünk. Kérem szépen nem volt hely a parkolóban. Ennyi embert itt még nem láttam. Röplabdáztak, kenuztak, snorkereztek ettek ittak, jól mulattak. 

Nekem olyan érzésem van néha, mintha újra a Balatonon lennénk 1985-ben. Mindenki hatalmas hűtő táskákkal érkezik, benne mindenféle kaja, meg dinnye és a pasiknak Tanduay rum. Csak az íze miatt. Sőt, még hoszteszek is sétálnak az esőben, hogy ha kifogysz a rumból, náluk vehetsz. 

Aztán amikor vége az evés-ivásnak, mindenki ruhástól bemegy a vízbe. Hosszú szárú farmerben, meg pólóban. Ez nekem nagyon furcsa. Engem egy kicsit zavar, hogy minden nyílásomba belemegy a homok, de rajtam csak egy kis fürdőbugyika volt. De őket nem zavarja semmi. Sem a homok kis smirglizése a comb belső oldalán, sem a párezer darab légy, ami ha van rajtad egy karcolás akkor rögtön eszegetik a varrt, a szúnyogok a fülednél, vagy az undorító medúzák, amik akkorák mint egy gyerek fej. Ja, meg a homoklegyek. Bár most, hogy ezt leírtam, rájöttem, hogy lehet, emiatt vannak hosszú ruhában a vízben? Hmmm…

Megvédi őket a naptól, mert az a penge, aki fehér. Meg aki kövér, meg szakállas.

Ejnye, no!

Egy hely ahol lehetek dobogós!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.