A világ rántott csirkéi
Japán rántott csirke avagy Karaage chicken

Karaage chicken
Egy évet lakott velünk egy japán lány, akitől megtudtuk, hogy Japánban is morgósak a nagypapák és a nagymamák nagyon finoman főznek. 

Egy év ázsiai tartózkodásunkból kifolyólag azt hittük, hogy mindent tudunk az ázsiai szokás rendszerekről. 

Nem tudtunk mindent!

No de azt mindenképpen megtanultuk, hogy a japánok fegyelmezettsége valóban óriási, és hosszú hónapok nevelése kellett ahhoz, hogy a fegyelmezett kislányból olyan európai kamaszt faragjunk, aki simán mer teli szájjal nevetni az asztalnál, vagy ne akarjon hétvégén, lázasan iskolába menni. 

Az is bizonyítást nyert, hogy a Japánok nem büfögnek az asztalnál, mert finom volt az étel, a szervezetük nem bírja, hogy minden nap tejfölt kell enni, és számukra értelmezhetetlen étel a mákos tészta. 

A “karaage” csirke az egyik legnépszerűbb japán étel nemcsak Japánban, hanem szerte a világon is. A csirkét szójaszósszal, szakéval, gyömbérrel és mirinnel pácolják, hogy egy kis édességet adjanak neki.

Készítheted csontos változatban, de simán filézett húsrészből is. 

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell vagy csirke rész darabolva

Páchoz

  • 2 ek szója szósz
  • 2 ek szaké vagy fehér bor
  • 2 tk  mirin
  • 4 tk  friss gyömbér reszelve, a levével együtt
  • 30g keményítő
  • 30g liszt

A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, kb 4×4-es kockákra. A pácot készítsük el és dolgozzuk össze a darabolt mellekkel. A hűtőben egy éjszakán át nyugodtan érlelődhet! 

A keményítőt szitáljuk egy tálba, majd a csirkéket forgassuk meg benne alaposan és 175℃-os olajba süssük őket ropogósra. 

Édes szójaszószos chilis káposztasalátát készítettem mellé, párolt rizzsel. De jó párosítás mellé az okonomiyaki szósz is!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Epres csirke saláta

Epres csirke saláta

Itt az eper szezon, de ha a porcukros epren felül is érzünk magunkba valamit, akkor ez a saláta igazi kiegészítője lehet egy szuper kerti partinak a barátokkal.