A világ rántott csirkéi
Japán rántott csirke avagy Karaage chicken

Karaage chicken
Egy évet lakott velünk egy japán lány, akitől megtudtuk, hogy Japánban is morgósak a nagypapák és a nagymamák nagyon finoman főznek. 

Egy év ázsiai tartózkodásunkból kifolyólag azt hittük, hogy mindent tudunk az ázsiai szokás rendszerekről. 

Nem tudtunk mindent!

No de azt mindenképpen megtanultuk, hogy a japánok fegyelmezettsége valóban óriási, és hosszú hónapok nevelése kellett ahhoz, hogy a fegyelmezett kislányból olyan európai kamaszt faragjunk, aki simán mer teli szájjal nevetni az asztalnál, vagy ne akarjon hétvégén, lázasan iskolába menni. 

Az is bizonyítást nyert, hogy a Japánok nem büfögnek az asztalnál, mert finom volt az étel, a szervezetük nem bírja, hogy minden nap tejfölt kell enni, és számukra értelmezhetetlen étel a mákos tészta. 

A “karaage” csirke az egyik legnépszerűbb japán étel nemcsak Japánban, hanem szerte a világon is. A csirkét szójaszósszal, szakéval, gyömbérrel és mirinnel pácolják, hogy egy kis édességet adjanak neki.

Készítheted csontos változatban, de simán filézett húsrészből is. 

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell vagy csirke rész darabolva

Páchoz

  • 2 ek szója szósz
  • 2 ek szaké vagy fehér bor
  • 2 tk  mirin
  • 4 tk  friss gyömbér reszelve, a levével együtt
  • 30g keményítő
  • 30g liszt

A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, kb 4×4-es kockákra. A pácot készítsük el és dolgozzuk össze a darabolt mellekkel. A hűtőben egy éjszakán át nyugodtan érlelődhet! 

A keményítőt szitáljuk egy tálba, majd a csirkéket forgassuk meg benne alaposan és 175℃-os olajba süssük őket ropogósra. 

Édes szójaszószos chilis káposztasalátát készítettem mellé, párolt rizzsel. De jó párosítás mellé az okonomiyaki szósz is!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.