Egy év ázsiai tartózkodásunkból kifolyólag azt hittük, hogy mindent tudunk az ázsiai szokás rendszerekről.
Nem tudtunk mindent!
No de azt mindenképpen megtanultuk, hogy a japánok fegyelmezettsége valóban óriási, és hosszú hónapok nevelése kellett ahhoz, hogy a fegyelmezett kislányból olyan európai kamaszt faragjunk, aki simán mer teli szájjal nevetni az asztalnál, vagy ne akarjon hétvégén, lázasan iskolába menni.
Az is bizonyítást nyert, hogy a Japánok nem büfögnek az asztalnál, mert finom volt az étel, a szervezetük nem bírja, hogy minden nap tejfölt kell enni, és számukra értelmezhetetlen étel a mákos tészta.
A “karaage” csirke az egyik legnépszerűbb japán étel nemcsak Japánban, hanem szerte a világon is. A csirkét szójaszósszal, szakéval, gyömbérrel és mirinnel pácolják, hogy egy kis édességet adjanak neki.
Készítheted csontos változatban, de simán filézett húsrészből is.
Lássuk a receptet:
Hozzávalók:
- 500g csirkemell vagy csirke rész darabolva
Páchoz
- 30g keményítő
- 30g liszt
A csirkemellet vágjuk fel nagyobb darabokra, kb 4×4-es kockákra. A pácot készítsük el és dolgozzuk össze a darabolt mellekkel. A hűtőben egy éjszakán át nyugodtan érlelődhet!
A keményítőt szitáljuk egy tálba, majd a csirkéket forgassuk meg benne alaposan és 175℃-os olajba süssük őket ropogósra.
Édes szójaszószos chilis káposztasalátát készítettem mellé, párolt rizzsel. De jó párosítás mellé az okonomiyaki szósz is!
Jó főzőcskézést!