Palawan, Boracay, és Cebu is a világ legjobb szigetei közé kerültek!

Palawan
A New York-i székhelyű Travel + Leisure utazási magazin a Fülöp-szigetek három szigetét is a "Világ 25 legjobb szigete" közé sorolta.

A T+L World’s Best Island listáján a képeslapra illő naplementét bemutató Boracay-sziget a 9. helyen végzett, ezt követi Palawan a 11. helyen az idilli El Nido lagúnáról készült fotóval, majd Cebu a 16. helyen a Cebu Cityben található taoista templommal

– közölte a turisztikai minisztérium.

Woman floating in idyllic lagoon, El Nido, Palawan, Philippines. (Photo by GETTY IMAGES through Travel + Leisure)

Woman floating in idyllic lagoon, El Nido, Palawan, Philippines. (Photo by GETTY IMAGES through Travel + Leisure)

A T+L arra kérte az olvasóit, hogy “rangsorolják az utazási élményeiket világszerte – osszák meg véleményüket a legjobb városokról, szigetekről, tengerjáró hajókról, gyógyfürdőkről, légitársaságokról és egyebekről. Az olvasók a szigeteket a tevékenységek és látnivalók, a természeti látnivalók és strandok, az ételek, a barátságosság és az általános érték alapján értékelték”.

 

Boracay

Boracay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A Fülöp-szigetek valóban meg van áldva természeti kincseink páratlan szépségével, valamint a filippínók melegszívűségével és végtelen tehetségével, ami a Travel + Leisure idézetében is megnyilvánul, amely Cebut, Palawant és Boracayt is felvette a rangos listára” – mondta Christina Garcia Frasco turisztikai miniszter.

Boracay és Palawan szintén a T+L 5 legjobb ázsiai szigetének élén végzett a thaiföldi Phuket, az indonéziai Bali és a Maldív-szigetek mellett.

„A Travel + Leisure olvasói szívesen emlékeztek vissza a COVID-korszak előtti utazásaikra Ázsia legjobb szigetein. Most, hogy a régió újra megnyílt, biztosan szívesen visszatérnek erre az öt csodálatos szigetre, köztük a Maldív-szigetekre, valamint az Indonéziában, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken található szigetekre” – közölte a T+L.

Taoist Temple, in Cebu City, Cebu, Philippines. (Photo by GETTY IMAGES through Travel +Leisure)

Taoist Temple, in Cebu City, Cebu, Philippines. (Photo by GETTY IMAGES through Travel +Leisure)

„Szívből jövő hálánkat és gratulációnkat fejezzük ki az állami és magánszektor, a nemzeti és helyi kormányzati egységek, az előző kormányzat erőfeszítéseit is beleértve, valamint a minisztérium minden szorgalmas alkalmazottjának és tisztviselőjének országszerte, amiért a járvány kihívásai közepette is előrehaladtak, és a maguk módján hozzájárultak ahhoz, hogy országunk kiérdemelje a világ egyik legszebbje címet. Egy ország természetes szépsége akkor ragyoghat fel igazán, ha egységesen hirdetjük legjobb tulajdonságainkat” – tette hozzá Frasco.

A Fülöp-szigeteket egyidejűleg a Condé Nast Traveler életmódmagazin a „Világ 40 legszebb országa” közé választotta.

Az országot a listán többek között Brazília, Franciaország, Olaszország, Japán és az Amerikai Egyesült Államok is követi.

Eközben a TimeOut.com szintén a világ legjobb városai közé sorolta Manilát.

A rangsor a városlakók körében világszerte végzett felmérés eredménye.

A választás több kritérium alapján történt, amelyek a virágzó éjszakai életen, a lenyűgöző ételeken és italokon, valamint a művészeten és kultúrán kívül olyan szempontokat is figyelembe vesznek, mint a gyalogos közlekedés, a jó tömegközlekedés, a biztonság és a fenntarthatóság.

Mindazonáltal meg kell jegyezni, hogy Manila általában Metro Manilára vagy a Fülöp-szigetek nemzeti fővárosi régiójára utal.

„A természeti erőforrásaink szépségének ez a globális elismerése ösztönözze erőfeszítéseinket arra, hogy a Fülöp-szigetek rangját növeljük a turisztikai iparban a turisztikai infrastruktúra fejlesztésével és olyan fejlesztésekkel, amelyek javítják az összeköttetést és a célpontok elérésének kényelmét” – mondta Frasco miniszter.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.