Alkalmi társkeresés a Fülöp-szigeteken!

Szerelem
Ha Ázsiába utazol, óhatatlanul előkerül a prostitúció és kábítószer téma.

A kábszer témát már kiveséztük egy régebbi posztban, de ez nem az az ország, ahol ezt a dolgot erőltetni kellene.

Ellenben a prostitúció nem egy megbotránkoztató dolog erre felé. Az egyik barátunk azt mondta, hogy itt mindent ér, ami a másikat nem zavarja. Ha tele plakátoznák a várost Coca-Colát ivó melegekkel, valószínűleg fel sem tűnne senkinek. Mondjuk nem teszik, mert tök máshol van az értékrendjük.

Egy országban ahol a “pina és puna“ szavak a mindennapos élet velejárója, nem is olyan furcsa ez.

Előjáróban leszögezem, hogy a továbbiakban leírtakat, csak szóbeszéd alapján gyűjtöttem össze, saját tapasztalatom nincs. Meg hát itt ül mellettem Zsófi. Állítólag Ő még annyira sem tudja a dolgokat mint én. 

A rendszeres áramszüneteknek köszönhetően -gondolom én- a gyermek szaporulat elég magas. Sajnos a nagyon fiatalon teherbe eső nők/lányok száma ezzel egyenesen arányos. Nagy általánosságban a férfiak elhagyják a nőket vagy isznak és nem dolgoznak. Sok az egyedül, vagy családi segítséggel, gyermeket nevelő nő. 

Mindenfélét dolgoznak, a benzinkutastól, a JCB teherautó szerelőn át, a hadseregig, mindenhol jelen vannak. Ez egy részről jó dolog, mert nincsenek külön női és férfi szakmák. 

Egy átlagos napi fizetés 350-500 PHP, ami valljuk be, hogy nem túl sok.

Sokan gondolják, hogy az ide látogató külföldiek a segítség számukra.

Persze ez itt kisváros, nem állnak a lányok az út mellett integetve. Vannak étteremnek vagy bárnak álcázott kupik, ahol van Madame és választhatsz a lányok közül.Állítólag, rendszeres az egészségügyi szűrése ezeknek a lányoknak és Palawanon nem sok a HIV fertőzött, de jönnek ide más szigetről is. Azért, hogy ne legyen egyoldalú a téma, van fiú is szép számmal, akik ellenszolgáltatásért cserébe kísérgetnek, amíg a szigeten vagy. Bevett szokás, hogy Manilában bérelnek a férfiak barátnőt, akinek fizetik a repülő utat, szállást, mindent és így nincsenek egyedül a kirándulás ideje alatt.

Nagyon sok párkereső oldal is van,  amin sok lány keres barátot, támogatót. A helyiek sokat morgolódnak, hogy az ide látogató férfiak csak a szex-re használják az itteni lányokat. A Tinderen hirdető lányok, rendszerint csak alkalmi kapcsolatot keresnek fizetés kiegészítésként.

Egy óra együttlét kb. 3000 PHP,  ami a napi keresetük 7-8 szorosa.

Emellett mindegyiknek van polgári foglalkozása, sokuknak gyereke is. Ő választ, nincs strici, meg madame. Egy másik társkereső oldalon a Pinalove-on, már akár barátnőt is tudsz találni magadnak. De bizony nagyon résen kell lenni, mert voltunk olyan bárban, ahol a legjobb csaj, fiú volt. Szerencsére nem vagyok húsz éves Ír turista, mert bizony hallani nagy melléfogásokról, meg másnap kínos csendekről reggeli közben. Főleg az Írek tudnak annyit inni, hogy nem tűnik fel nekik. De azért, ha odafigyel az ember, egy kis ügyességgel kiszűrhető, hogy ki fiú és ki lány. Vannak siker sztorik is, ahol a lány valóban lány és egymásra talál a két szerelmes szív.  Állítólag a Facebook marketplace-en is lehet alkalmi barátnőt találni, de azt nem tudom hogyan. Azt mondják, aki ruhát hirdet. Hát ezt nem tudom.  De a Filippínákat sem kell félteni.  Sokuknak van, náluknák 20-30 évvel idősebb pasijuk, férjük. De természetesen nem helyiek, hanem amerikai vagy ausztrál stb.. Látom ezeken az idősebb embereken, hogy nem görbe a hátuk, nem bottal járnak, nem öntik magukba  a gyógyszert,  jó hatással van rájuk a fiatalabb nejük, akik megkövetelik a teljesítést.

Bőven van masszázs szalon, de ezek csak és kizárólag masszázzsal foglalkoznak. Nem is illik megkérdezni, hogy lehet-e esetleg, hát izé…Ő….bárakármi, na, teccikérteni. 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.

Úton Angkor felé

Úton Angkor felé

Phnom Penh – ben csak egy napot töltöttünk, pihenés képen, mert a gyerekeknek sok lett volna 14-16 óra buszozás.

Saját kis érdekességeink

Saját kis érdekességeink

Nem lehet az egész Fülöp-szigetekre általánosítani amiket írogatok, lehet, hogy másik szigeten másként vannak a dolgok.