Rövidke brüsszeli városnézés!

Brüsszel
A tavaszi kirándulás szervezésekor eredetileg Párizs volt célul kitűzve, de olyan drága volt a fapados repülőjegy a francia fővárosba, hogy érdemesebb volt Brüsszelbe repülnünk és onnan kocsival lemenni Párizsba.

Pontosabban Euro Disneylandbe. 

Nem tudom, hogy mások hogyan utaznak, de nekünk az első pár óra mindig egy kaotikus üvöltözésbe torkollik.

Aztán elmúlik, talán egymás utálata még egy pár órát kitart, de sétálással az is átfordul egy tolerálható baráti viszonyba. 

Most előszőr vettem a fáradságot az utazás előtt és nekiültem kidolgozni egy olyan tökéletes útvonalat, ami végigvezet minket a látványosságokon.

Kapcsoltam a tervhez egy-egy helyet, ahol lehetőségünk lesz enni és inni, kis csoki vásárlás is belefér majd a kalandozásba, és nem fáradunk el annyira, hogy csak én vezetek órákat, miközben mindenki hátranyaklott fejjel nyálfolyósan alszik. 

Brüsszel séta térkép

Brüsszel séta térkép

Ez volt a terv. A valóságban már az autókölcsönzőben elkezdődhetet volna a dulakodás, de mi kulturált magyar család vagyunk, nem teszünk ilyet. Talán a fejem vörössége árulkodhatott volna a körülöttünk álló veszettül üvöltöző más nemzet fiainak, hogy nemsokára elszakad valami.

A mélygarázs keresése közben pattanásig feszülté vált a hangulat, de a harmadik elhibázott navigációs probléma után felrobbant az időzített bomba. Ilyenkor Zsófi olyan adrenalin löketet kap, hogy betöltődik a fejébe egész Európa autós térképe és szinte fejből tudja, hogy merre kell menni. 

Most is így volt, ekkor hirtelen meglett a jó irány és finom kormánymozdulatokkal sikerült a bérelt 208-as Peugeotunkat bevarázsolni megálmodott parkolóba.

A szervezett túra itt vette volna kezdetét, de miután nem ettünk három órája, és a társaság 75%-a az éhenhalás szélére sodródott, kénytelen voltam engedni, és beültünk egy QuIck gyorsétterembe. Valakinek pókiszonya, vagy bezártság iszonya van, nekem érdekes, hogy speciális szarrágó iszonyom van. Ez mindig az árak láttán jön elő. Na most is előjött, úgyhogy leültem egy asztalhoz, pont úgy ahogy anyámék ültek egy Mc Donald’s-ban régen velem. 

Sajnos a kidolgozott útvonaltervem nem töltődött be a telefonomra, úgyhogy emlékezetből tévedtünk el. Szerencsére nem olyan hatalmas az ó város, nem lehet benne elkeveredni.

A kirándulásainkhoz tartozó rendkivül hideg idő és eső is megérkezett a séta második felénél, úgyhogy tudtuk, jó helyen vagyunk. 

Brüsszel

Brüsszel

Kajáltunk egy nagy adag belga sűltkrumplit helyi szósszal és bevágtunk két hatalmas goffrit is, de csak az íze miatt. 

A Manneken Pis kitartóan pisil a mai napig, nem érdekli a rengeteg turista érdeklődő tekintete.

Manneken Pis

Manneken Pis

A hideg szél és eső elfújta a veszekedős hangulatot, a Leonidas csoki boltnál csak az előttünk álló ázsiaiak, lassú és körülményes rendelése okozott némi hangulatvesztést. 

Felkészülve az Európára annyira jellemző Afrikai és közel-keleti menekültek áradatára, egyetlen kéregetővel és biz-basz árussal sem találkoztunk. 

Viszont voltunk szuper képregény üzletben, ahol mindent megvettem volna, de nem vettem!

Brüsszel határozottan nagyon tetszett nekünk!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Egy nap Prágában!

Egy nap Prágában!

Egy nap Prágában számos lehetőséget kínál arra, hogy felfedezd a város különleges kulturális örökségét és szépségét.

Pompeii és Herculaneum

Pompeii és Herculaneum

Azt hitték a mi kis mosolygós babucikáink, hogy megúszhatják kulturális programok nélkül ezt az egész olasz kirándulást.