Disneyland Párizs 

Disneyland
Varázslatos utazás a mesék világába!

Az idő olyan gyorsan elrepül, nemrég a szülő szobára siettünk, most meg már 18 éves a mi szemünk fénye.

Milyen maradandó emléket adhatnánk a nagykorúvá cseperedő fiúnknak, -ha a nudi bárt kizárjuk-, mint egy közös családi szórakozást a párizsi Disneylandben?

A parkba a belépőjegy időpontját pontosan úgy választottuk ki, hogy semmi esetre se legyen iskolaszünet, vagy francia nemzeti ünnep, mert akkor kezelhetetlenül sokan vannak. A Google segítségével még azt is sikerült kinyomozni, hogy kedden van a legkevesebb látogató a parkban. 

Ha ez igaz, akkor mi lehet itt főszezonban, mert egyes játékokra így is 40-50 perces várakozási idő volt, de volt ahova kerek 100 percet kellett sorba állni.

Az egész parkra jellemző a profizmus, kezdve a parkolástól,-ahova megszámolhatatlan számú kocsi fér el, fedett beállók alá- a beléptetésen át, az esti parádéig.

Nagy bánatom, hogy már nincs papír alapú térkép, de van egy ingyenes applikáció, mely segítségével minden segítséget megkapsz, ami ahhoz szükséges, hogy jól érezd magad. A park teljes területén ingyenes a wifi szolgáltatás.

Az applikáció mutatja az összes játékhoz a sorban állási időt, hol milyen éttermek vannak és milyen kis üzletek várják a pénzköltése felvértezett nagyérdeműt. 

A park több zónára van osztva, minden részleg egy-egy Disney meséhez kapcsolódik.

Több hullámvasút is szerepelt a felfedezésre vágyó játékok között, de nekünk elsőre a legnagyobbra kellett rögtön felülnünk, ami háromszor csinál teljes hurkot és vak sötétben villódzó fényekkel varázsol a csillagok háborúja című film egy jelenetébe. 

Azt hittem kifejezetten szeretni fogom ezt a hullámvasutat, de csak imádkozni tudtam, nehogy kihányjak az űrbeli csatahajó egyik lézerágyújára. 

Hosszú időnek kellett eltelnie néma sétálgatással, hogy vissza térjen a szép színem és az életkedvem.

Étkezési lehetőségből sincs hiány, éttermek és büfék adnak lehetőséget az éhség vagy szomjúság oltására.

Egy pizza menü ára 16 euró, ami tartalmaz egy pizzát egy fokhagymás bagettet és egy választható üdítőt. 

Egy nutellás palacsinta 4 euró. 

A parkot bejárni csak úgy lehetséges, ha reggel nyitásra érkezik az ember és zárásig marad.

Mi kb. 19 ezret léptünk, ami teljes kimerültséget okozott és olyan láb fájdalmat, ami több napig nem akart elmúlni.

De az esti finálé minden fáradalmat ellensúlyoz. Sötétedés után a “main streeten” lévő hangszórókból felcsenűltek a jól ismert Disney dallamok és a főcímből ismert kastély bámulatos fényjátékba burkolózik, miközben tűzcsóvák és tűzijátékok festik színesre az eget.

A Disneyland Párizs igazán csodálatos program az egész család számára. 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Egy nap Prágában!

Egy nap Prágában!

Egy nap Prágában számos lehetőséget kínál arra, hogy felfedezd a város különleges kulturális örökségét és szépségét.

Rövidke brüsszeli városnézés!

Rövidke brüsszeli városnézés!

A tavaszi kirándulás szervezésekor eredetileg Párizs volt célul kitűzve, de olyan drága volt a fapados repülőjegy a francia fővárosba, hogy érdemesebb volt Brüsszelbe repülnünk és onnan kocsival lemenni Párizsba.