Édeni luxus Sri Lankán!

Siyambala-Villa
Christa 10 éve él Sri Lankán párjával Nalakával, aki Sri Lankai állampolgár, és már 18 éve a túrizmus területén dolgozik. 

Srí Lanka vagy egykori nevén Ceylon, egy kis trópusi sziget, Indiától dél-nyugatra terül el. Az ősi legenda szerint, ez a kicsiny könnycsepp alakú sziget, az a hely, ahova Ádám először lépett mikor kiűzetett a Paradicsomból.

És igen, valóban nevezhetjük valódi paradicsomnak, a turisták számára legalábbis mindenképp. Megtalálhatók itt a csodás kókuszpálmákkal tarkított tengerpartok, páratlan természeti szépségek, sokszínű élő- és növényvilág, a gazdag kultúra, ősi történelmi emlékek és a barátságos emberek.

Az egykori brit gyarmatbirodalom örökségei és a buddhista hagyományok sajátos keveredése teszi egyedivé Srí Lankát.

Természeti szépségekben bővelkedő szigetet a csodálatosan dús és változatos vegetáció jellemzi, monszunerdőkkel, kaktuszos szavannákkal és természetesen a kihagyhatatlan tea- és fűszerültetvényekkel, melyek nemcsak szépségükkel de  illatukkal is maradandó emlékekkel ajándékoznak meg.

Srí Lanka éghajlata trópusi, az évi átlaghőmérséklet 26-28 °C körül alakul, a főszezon december és február között van.

Srí Lanka megannyi látnivalóval vonzza az embert: zöldellő rizs- és teaföldek, illatos fűszerültetvények, vadrezervátumok, gyönyörű Buddha szobrok és templomok, az ősi történelmi emlékek és a gazdag kultúra, a buddhizmusból kifejlődő csodás építészeti és képzőművészeti emlékek, melyekkel elsősorban a három ősi szingaléz királyi városban  – Sigiriyában, Anuradhapurában és Polonnaruwában – ismerkedhetünk meg.

Christáék két, 3 szobás luxus villát üzemeltetnek Unawatunán, Sri Lanka déli partján!

Unawatuánról  a legenda ezt írja:

„tengerpart, tele több ezer fával, kókuszdiókkal és pálmákkal, házak sorával és remetelakokkal a part mentén, emberi lényekkel és felsőbbrendű lényekkel, mint Gandharvák , Sziddhák és aszkéták , akik bennük élnek, és számtalan drágaköves égi nimfa nyüzsög a parton, a part, amelyet időszakosan mennyei lények, istenek és démonok látogatnak.”

A két villa, közvetlen egymás melletti telken helyezkedik el, de természetesen külön-külön is igénybe vehetők. Az apartmanok összesen 12-14 fő befogadása alkalmasak! A minden kényelemmel ellátott villákban, helyi személyzet gondoskodik a vendégek kényelméről, de akar önellátó szerűen is igénybe lehet venni.

Azoknak a kalandvágyó utazóknak, akik nemcsak étteremben szeretik megismerni egy ország gasztronómiáját, hanem szívesen el is készítik maguknak önállóan a helyi recepteket, a konyha minden felszereltségével a rendelkezésükre áll.

Sok turista kedveli a nagy szállodákat, de az ilyen kis villák, sokkal több nyugalmat, biztonságot, privát  és otthonos atmoszférát biztosít azoknak akiknek igényük van rá! 

Nalaka egy belföldi utazási irodát üzemeltet, mely izgalmas kulturális és természetjáró túrákat szervez!

Welcome to Siyambala Villa

A pontos részletekről az angol nyelvű honlapon tudtok tájékozódni.

www.siyambalavilla.com 

nalakatours@yahoo.com

kmayerke@gmail.com

 

 

 

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Mit vigyél a Fülöp-szigetekre?

Ha a Fülöp-szigetekre utazol, fontos, hogy jól felkészülj és pakolj olyan dolgokat, amelyek segítenek a tartózkodásod kényelmessé tételében.