Filippínó tojásos padlizsán
Tortang talog

Filippinó padlizsán
A tortang talong egy filippínó omlett padlizsánnal, amely mindössze 5 hozzávalóból készül, és rizzsel, zöldfűszerekkel és szójaszósszal tálalható.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy egy csodálatos reggelit készíts, miközben a zöldségeket is belecsempészheted az étkezésbe!

Bár ennek az ételnek számos változata létezik – beleértve a halszószt és a darált sertéshúst is -, mi most egy egyszerű vegetáriánus változatot készítünk belőle, olyan hozzávalókból, amelyek valószínűleg a kamrádban is megtalálhatók!

Ázsiában ezt a szuper finom ételt filippinó padlizsánból készítik.

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mi is az a filippínó padlizsán? 

Olyan, mint az olasz vagy amerikai padlizsán, de hosszabb és zöldesebb színű. Ez a fajta padlizsán kiválóan alkalmas a pároláshoz, és tökéletes omlettekhez, íze pedig kissé édesebb, mint az általad valószínűleg megszokott padlizsánváltozatoké.

Sokszor reggeliztük ezt a fogást, mikor semmi kedvünk nem volt főzni, és hát bevallhatom, hogy árban talán egy kicsit olcsóbb volt útszéli kis kifőzdékben enni, mint bevásárolni és otthon bajlódni az ételkészítéssel.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 2-3 kisebb padlizsán
  • 3 db tojás
  • 1 fokhagyma
  • só, bors
  • kevés kis vaj, vagy olaj

A padlizsánokat vágjuk félbe és a vágott felületét sózzuk és borsozzuk meg. Fordítsuk össze őket és tekerjük alufóliába.

220 ℃ -os sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kicsomagolás után óvatosan távolítsuk el a héját, ügyelve arra, hogy a végén lévő szárat ne vágjuk le. Fontos a véget rajta hagyni, mert az fogja egyben tartani.

Vágódeszkára fektetjük a fél padlizsánt, majd egy villa segítségével óvatosan nyomkodjuk szét legyező alakúra.

A tojásokat verjük fel egy nagyobb mélytányérban, majd sózzuk és borsozzuk meg és nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát.

A legyező alakú padlizsánok mindkét oldalát megmártjuk a felvert tojásbab, majd a vajas forró tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

Tálalhatjuk rizzsel, de csak magában szójaszósszal, vagy édeschili szósszal is parádés!

Ha vendégváró padlizsánkrémet szeretnél készíteni, a receptet itt találod!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.