Filippínó tojásos padlizsán
Tortang talog

Filippinó padlizsán
A tortang talong egy filippínó omlett padlizsánnal, amely mindössze 5 hozzávalóból készül, és rizzsel, zöldfűszerekkel és szójaszósszal tálalható.

Ez egy nagyszerű módja annak, hogy egy csodálatos reggelit készíts, miközben a zöldségeket is belecsempészheted az étkezésbe!

Bár ennek az ételnek számos változata létezik – beleértve a halszószt és a darált sertéshúst is -, mi most egy egyszerű vegetáriánus változatot készítünk belőle, olyan hozzávalókból, amelyek valószínűleg a kamrádban is megtalálhatók!

Ázsiában ezt a szuper finom ételt filippinó padlizsánból készítik.

Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mi is az a filippínó padlizsán? 

Olyan, mint az olasz vagy amerikai padlizsán, de hosszabb és zöldesebb színű. Ez a fajta padlizsán kiválóan alkalmas a pároláshoz, és tökéletes omlettekhez, íze pedig kissé édesebb, mint az általad valószínűleg megszokott padlizsánváltozatoké.

Sokszor reggeliztük ezt a fogást, mikor semmi kedvünk nem volt főzni, és hát bevallhatom, hogy árban talán egy kicsit olcsóbb volt útszéli kis kifőzdékben enni, mint bevásárolni és otthon bajlódni az ételkészítéssel.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 2-3 kisebb padlizsán
  • 3 db tojás
  • 1 fokhagyma
  • só, bors
  • kevés kis vaj, vagy olaj

A padlizsánokat vágjuk félbe és a vágott felületét sózzuk és borsozzuk meg. Fordítsuk össze őket és tekerjük alufóliába.

220 ℃ -os sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kicsomagolás után óvatosan távolítsuk el a héját, ügyelve arra, hogy a végén lévő szárat ne vágjuk le. Fontos a véget rajta hagyni, mert az fogja egyben tartani.

Vágódeszkára fektetjük a fél padlizsánt, majd egy villa segítségével óvatosan nyomkodjuk szét legyező alakúra.

A tojásokat verjük fel egy nagyobb mélytányérban, majd sózzuk és borsozzuk meg és nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát.

A legyező alakú padlizsánok mindkét oldalát megmártjuk a felvert tojásbab, majd a vajas forró tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

Tálalhatjuk rizzsel, de csak magában szójaszósszal, vagy édeschili szósszal is parádés!

Ha vendégváró padlizsánkrémet szeretnél készíteni, a receptet itt találod!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Epres csirke saláta

Epres csirke saláta

Itt az eper szezon, de ha a porcukros epren felül is érzünk magunkba valamit, akkor ez a saláta igazi kiegészítője lehet egy szuper kerti partinak a barátokkal.