Ez egy nagyszerű módja annak, hogy egy csodálatos reggelit készíts, miközben a zöldségeket is belecsempészheted az étkezésbe!
Bár ennek az ételnek számos változata létezik – beleértve a halszószt és a darált sertéshúst is -, mi most egy egyszerű vegetáriánus változatot készítünk belőle, olyan hozzávalókból, amelyek valószínűleg a kamrádban is megtalálhatók!
Ázsiában ezt a szuper finom ételt filippinó padlizsánból készítik.
Jogosan merülhet fel benned a kérdés, hogy mi is az a filippínó padlizsán?
Olyan, mint az olasz vagy amerikai padlizsán, de hosszabb és zöldesebb színű. Ez a fajta padlizsán kiválóan alkalmas a pároláshoz, és tökéletes omlettekhez, íze pedig kissé édesebb, mint az általad valószínűleg megszokott padlizsánváltozatoké.
Sokszor reggeliztük ezt a fogást, mikor semmi kedvünk nem volt főzni, és hát bevallhatom, hogy árban talán egy kicsit olcsóbb volt útszéli kis kifőzdékben enni, mint bevásárolni és otthon bajlódni az ételkészítéssel.
Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
- 2-3 kisebb padlizsán
- 3 db tojás
- 1 fokhagyma
- só, bors
- kevés kis vaj, vagy olaj
A padlizsánokat vágjuk félbe és a vágott felületét sózzuk és borsozzuk meg. Fordítsuk össze őket és tekerjük alufóliába.
220 ℃ -os sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kicsomagolás után óvatosan távolítsuk el a héját, ügyelve arra, hogy a végén lévő szárat ne vágjuk le. Fontos a véget rajta hagyni, mert az fogja egyben tartani.
Vágódeszkára fektetjük a fél padlizsánt, majd egy villa segítségével óvatosan nyomkodjuk szét legyező alakúra.
A tojásokat verjük fel egy nagyobb mélytányérban, majd sózzuk és borsozzuk meg és nyomjunk bele egy gerezd fokhagymát.
A legyező alakú padlizsánok mindkét oldalát megmártjuk a felvert tojásbab, majd a vajas forró tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
Tálalhatjuk rizzsel, de csak magában szójaszósszal, vagy édeschili szósszal is parádés!
Ha vendégváró padlizsánkrémet szeretnél készíteni, a receptet itt találod!
Jó főzőcskézést!