Sajtos cukkíni lepény 2.0

Cukkíni lepény
Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.

Az előző részhez kattintson ide!

A kiskertben folyamatosan terem, és kénytelen vagyok kitalálni olyan recepteteket belőle, amit a gyerekek is hajlandóak megenni. 

Ez például jelen esetben sikerült is.

Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkíni kb 600g
  • 1 db lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis kápia paprika
  • 200 g reszelt salt
  • 1 db tojás
  • 5-6 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • só, bors
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet kakukkfű

A cikkínit a reszelő nagy lyukas oldalán lereszeljük, majd besózzuk és 20 percet hagyjuk állni. 

Addig a többi zöldséget nagyon apróra összevágjuk, és a sajtot lereszeljük. 

A cukkínit alaposan kinyomkodjuk, a zöldségekkel és a sajttal összekeverjük, ráütjük a tojásokat, megszórjuk a lisztel, a sütőporral és a fűszerekkel. 

Golyókat formázunk belőle, majd lepénnyé formázzuk őket. 

Süthetjük sütőben, vagy forró olajon serpenyőben. Bárhogyan készítjük, remek csemege lesz eme eledel. 😍

Fokhagymás tejföllel tálaltam a srácoknak, imádták!

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!