Olyan jópofa padlizsánokat lehet itt kapni!
Japán padlizsánnak nevezik a világ ezen felén. Színre megegyezik az általunk ismert padlizsánnal, de nem kis gömböc, hanem hosszú és vékony.
Ízre ugyanolyan mint az általunk ismert európai változata.
Első alkalommal kicsit bizalmatlanul fogadták a krémes állagú sült padlizsánból készült kencét, de miután megkóstolták nagyon megszerették.
Sok barátunk vegetáriánus, így nekik ez olyan különlegesség, ami egy kicsit feldobja a mindennapos étkezésüket.
Ebben a receptben szerepel tejföl, ami nyugodtan kihagyható, de én szerintem, egy kicsit könnyebb lesz tőle az elkészült krém.
Lássuk a receptet:
- 500 g padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 40 g majonéz
- 30 g tejföl
- só, bors
A padlizsánokat grillen megsütjük, ha nincs grill akkor a sütőben. A faszénen egy kicsit intenzívebb lesz a végeredmény íze a füst miatt.
Ha minden oldala szépen átsült és összeesett a padlizsán, akkor leveszzük a tűzről és egy tálcán hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, egy kanál segítségével kikanalazzuk a belsejét egy tálba és az összes hozzávalóval összeturmixoljuk.
Tálba rakjuk és friss pirítóssal vagy hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk.
Ki mennyire szereti hagymásan, fokhagymásan, úgy változtathat az arányokon.
Jó főzőcskézést!