Padlizsán krém

Padlizsán krém
Nagyon szertejük a padlizsán krémet és ahogy én szoktam csinálni, ahhoz majdnem minden kapható a városban, úgyhogy padlizsánkrémet készítünk a helyiek és az mi nagy örömünkre. 

Olyan jópofa padlizsánokat lehet itt kapni!

Japán padlizsánnak nevezik  a világ ezen felén. Színre megegyezik az általunk ismert padlizsánnal, de nem kis gömböc, hanem hosszú és vékony. 

Ízre ugyanolyan mint az általunk ismert európai változata.

Első alkalommal kicsit bizalmatlanul fogadták a krémes állagú sült padlizsánból készült kencét, de miután megkóstolták nagyon megszerették. 

Sok barátunk vegetáriánus, így nekik ez olyan különlegesség, ami egy kicsit feldobja a mindennapos étkezésüket.

Ebben a receptben szerepel tejföl, ami nyugodtan kihagyható, de én szerintem, egy kicsit könnyebb lesz tőle az elkészült krém.

Lássuk a receptet:

  • 500 g padlizsán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 40 g majonéz
  • 30 g tejföl
  • só, bors

A padlizsánokat grillen megsütjük, ha nincs grill akkor a sütőben. A faszénen egy kicsit intenzívebb lesz a végeredmény íze a füst miatt.

Ha minden oldala szépen átsült és összeesett a padlizsán, akkor leveszzük a tűzről és egy tálcán hagyjuk kihűlni. 

Miután kihűlt, egy kanál segítségével kikanalazzuk a belsejét egy tálba és az összes hozzávalóval összeturmixoljuk.

Tálba rakjuk és friss pirítóssal vagy hasábokra vágott zöldségekkel tálaljuk. 

Ki mennyire szereti hagymásan, fokhagymásan, úgy változtathat az arányokon. 

Jó főzőcskézést!

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

A győztes lecsó!

A győztes lecsó!

Lecsófőző fesztiválon indulni nagy móka, különösen ha meg is nyeri az ember!

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Sajtos cukkíni lepény 2.0

Akkor itt van még egy cukkínis recept. Az előző receptben már megtudtuk, hogy ez a zöldség milyen egészséges.