Gemini Giant azaz a Gemini Óriás Wilmington IL

Gemini Giant
A Gemini Giant egy mérföldkőnek számító szobor a Route 66 Wilmington, Will County, Illinois állam keleti bejáratánál.

A Launching Pad étterem előtt álló 9m magas szobor egyike annak a sok óriás „Muffler man” reklám figurának, amelyet az Egyesült Államokban készítettek a hatvanas években. A Gemini Giant, a Gemini Űrprogramról kapta a nevét, és egy ezüst „rakétát ” tart a kezében, miközben egy űrhajós űrsisakját viseli, amely egy hegesztőmaszkra emlékeztet.

Az óriás az indítóálláson

Az 1960-ban megnyílt Dari-Delight étterem tulajdonosai, John és Bernice Korelc 3500 dollárért vettek egy 438 kilós üvegszálas Muffler Man figurát a National Restaurant Association éves kongresszusán. Űrhajósnak öltözették fel sisakkal és rakétával, majd átkeresztelték az éttermüket „Launching pad”-re, amelyet most a Gemini Giant őriz, Azóta az Óriás, az étterem legkiemelkedőbb dísze.

2007-ben Morey Szczecin megvásárolta a Launching Pad-et Jerry és Sharon Gatties-tól, az akkori tulajdonosoktól, de a gazdasági válság után 2010-ben bezárt. 2017 októberében Holly Barker és Tully Garrett megvásárolta, aki bejelentette, hogy helyreállítja „olyan állapotba, amilyen korában volt”, és a Gemini Giant továbbra is a 66-os út elismert mérföldköve marad.

Mind az Launching Pad, mind a Gemini Giant 2000-ben bekerült az Illinois Route 66 Hírességek Csarnokába.

Sajnos mikor ott voltunk, Az étterem zárva volt. Pedig ettem volna egy rakétás szendvicset!

Katt ide!

LAUNCHING PAD

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.