Meteor City AZ

Meteor City
Régen postahivatal volt, de már csak össze graffitizett torzók árulkodnak arról, hogy valaha itt emberek éltek és dolgoztak. 

Egy teljesen elhagyott terület.

Végi autózni a 66-os úton, néha nagyon lehangoló. Amerika, Európából nézve olyan klassz hely, de itt a gyomrában teljesen megbillen az ember. Minden üres és elhagyott, Kábítószeresek és hontalanok gyülekezője. Lehet ám, hogy régen is így volt ez, nem tudom.

A neve ellenére Meteor City sosem volt egy város neve, hanem inkább egy megálló volt az út mellett. A Meteor City Trading Post, amely a közeli Meteor vagy Barringer-kráter tiszteletére kapta a nevét, az első a három Route 66 út menti látványosság közül, amelyek egymástól mindössze néhány mérföldre találhatók a Winslow-tól Flagstaffig tartó Interstate 40-es autópálya 30 mérföldes szakaszán nyugatra: Meteor City; Two Guns szellemvárosa és a Twin Arrows Trading Post / Diner and Gas Station romjai, amely ma az új Twin Arrows Navajo Casino Resort felé vezető elágazást jelzi.

Meteor Cityt először 1938-ban nyitották meg, és az arizonai Joe Sharber szervizállomásként működött a Texaco márkanév alatt.

1941-ben az új tulajdonos, az iowai Jack Newsum, becenevén „Lonesome Jack”, kibővítette az ingatlant egy kereskedőházzal, ahol a látogatók benzint, élelmiszert és érdekességeket vásárolhattak. Egykor a területre való belépéskor a táblán ez állt: „Népesség: 1”, majd később „Népesség 2”, amikor a benzinkút tulajdonosa, Joseph Sharber feleségül vette Gloriát. 1979-ben, miután az eredeti épület az 1960-as években leégett, építettek egy geodéziai kupolát, élénksárga színben, hogy helyet adjon egy kuriózum boltnak, amely különféle árucikkekkel, többek között mokaszinokkal, képeslapokkal és indián ingekkel volt felszerelve.

Met Supertramp

© 2022 vilaggamentunk.hu

Tárhelyszolgáltató: Tárhelypark

Giordano’s  Chicago IL

Giordano’s Chicago IL

A pizza szó a világon mindenhol azt jelenti, hogy valami kerek tészta megkenve paradicsom szósszal és meghintve rengeteg sajttal.